Передвиборчі перегони у США: нове соцопитування показало перевагу Гарріс над Трампом

16 жовтня 2024 р. 09:08

16 жовтня 2024 р. 09:08


За даними опитування Reuters/Ipsos, опублікованого 15 жовтня, віце-президент Сполучених Штатів Америки Камала Гарріс зберегла перевагу в три відсоткові пункти над колишнім президентом країни Дональдом Трампом у загальнонаціональному масштабі.

Про це повідомляє видання The Hill .

Опитування показують, що 45 відсотків виборців підтримують Гарріс порівняно з 42 відсотками, які готові проголосувати за Трампа. Попередні дані опитування за вересень показали, що Гарріс випереджає свого опонента на три процентні пункти: 46 відсотків підтримки проти 43 відсотків.

Обидва результати перебувають у межах похибки, і на виборах, які пройдуть у семи штатах, що коливаються, вони дають лише поверхове уявлення про те, хто потенційно може перемогти на листопадових виборах.

Останнє опитування Reuters/Ipsos показує, що обидва кандидати перебувають у непевній ситуації, коли справа доходить до прихильності, адже жоден з них не отримав понад 50 відсотків схвалення виборців. 46 відсотків опитаних мають сприятливу думку про Гарріс, в той час, як 42 відсотки сказали те саме про Трампа.

Екс-президент має незначну перевагу над Гарріс з питань, що стосуються економіки, безробіття та робочих місць. 45 відсотків учасників заявили, що Трамп більш підготовлений до управління цими секторами, тоді як 40 відсотків респондентів стали на бік Гарріс.

Кандидат від Демократичної партії був краще оцінений у боротьбі з політичним екстремізмом та погрозами демократії з перевагою у п'ять пунктів у 43 відсотки підтримки порівняно з 38 відсотками Трампа. Вона лідирувала на 14 пунктів на тему охорони здоров'я.

Раніше повідомлялось, що республіканець Дональд Трамп має невелику перевагу над кандидаткою від Демократичної партії Камалою Гарріс. Це стосується виборців, які голосують достроково в так званих хитких штатах.

Нагадаємо, аналітики видання Axios зазначили, що кандидат у президенти США від Республіканської партії Дональд Трамп полюбляє висміювати політичних опонентів . Але зараз цю зброю часто використовують проти нього.

Підписуйтеся на нас в , щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Передвиборчі перегони у США: нове соцопитування показало перевагу Гарріс над Трампом

Джерело: trueua.info (Світ)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua