Готові до "священної війни": у КНДР відзвітували про масштабну мобілізацію

16 жовтня 2024 р. 14:02

16 жовтня 2024 р. 14:02


Північна Корея мобілізувала 1,4 мільйона громадян, які бажають взяти участь у "священній війні" і знищити ворогів, які посягають на "суверенітет" держави, якою править Кім Чен Ин.

Відповідне повідомлення опублікувало Корейське центральне інформаційне агентство.

"У разі війни знищиться Республіка Корея (Південна Корея, — ред.). Вона бажає війни, і ми із задоволенням знищимо її... За зведеними даними, за два дні, 14 і 15 жовтня, в загальнодержавному масштабі понад 1,4 мільйона керівних працівників спілки молоді та молодих людей виявили палке бажання вступити й повернутися до Народної армії" , — йдеться у повідомленні агентства.

Північнокорейська пропаганда стверджує, що таке бажання виявило 1,4 мільйона молоді протягом 14-15 жовтня.

У своїй заяві Пхеньян відкрито погрожує Південній Кореї: "Уся країна переповнена бажанням знищити корейське сміття, яке порушує суверенітет і безпеку нашої священної республіки" .

"Гаряча пристрасть молоді до вступу в армію є яскравим проявом пекучої ненависті та мстивості представників нового покоління, готових зривати зброєю покарання безрозсудну хоробрість покидьків людства, що чинять найбільший злочин, аби неодмінно спричинити війну, та порвати поганий зв'язок з ними. Молоді люди різних місць підписали заяву про вступ і повернення до війська з рішучістю знайти і знищити всіх без винятку найлютіших маніяків протиборства, злочинців" , — додали в агентстві КНДР.

Нагадаємо, 15 жовтня Північна Корея підірвала міжкорейські дороги зі свого боку. У відповідь на такі недружні кроки військові Південної Кореї заявили, що не зазнали жодних втрат.

Останнім часом конфлікт між КНДР і Південною Кореєю знову загострився. Північна Корея звинуватила Південну в запусках дронів, які долетіли до Пхеньяна. У КНДР пообіцяли відповісти та заявили, що підготують "усі засоби нападу".

Нещодавно російський диктатор Володимир Путін вніс до Державної думи проект ратифікації Договору про всеосяжне стратегічне партнерство між Росією та Північною Кореєю.

Підписуйтеся на нас в , щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Готові до "священної війни": у КНДР відзвітували про масштабну мобілізацію

Джерело: trueua.info (Світ)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua