У Північній Кореї за тиждень мобілізували 1,4 мільйона чоловіків

16 жовтня 2024 р. 14:06

16 жовтня 2024 р. 14:06


Молоді люди, серед яких представники молодіжних ліг, підписали петиції з висловленням готовності брати участь у "священній війні" проти ймовірного ворога. Фотографії, опубліковані KCNA, показують, як вони підписують документи в невідомому місці. У звітах йдеться про те, що "якщо почнеться війна, Південна Корея буде стерта з карти", підкреслюючи рішучість КНДР.

Ситуація в регіоні загострюється, і, хоча подібні заяви складно перевірити, вони свідчать про зростаючу військову готовність Північної Кореї. За даними Міжнародного інституту стратегічних досліджень (IISS), у Північної Кореї зараз є 1,28 мільйона активних солдатів і близько 600 тисяч резервістів.

Міністерство оборони Південної Кореї утрималося від коментарів з приводу останніх подій, але попереджало, що будь-яка шкода безпеці матиме серйозні наслідки для КНДР.

Напруженість на Корейському півострові зберігається вже тривалий час, і останні події, включно зі звинуваченнями в запуску дронів і вибухом міжкорейських доріг, лише посилюють ситуацію.

У Північній Кореї за тиждень мобілізували 1,4 мільйона чоловіків

Джерело: socportal.info (Світ)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua