Президент представить план перемоги на засіданні Європейської ради

16 жовтня 2024 р. 14:06

16 жовтня 2024 р. 14:06


Завтра, 17 жовтня, президент України Володимир Зеленський представить план перемоги на засіданні Європейської ради. Про це він повідомив сьогодні, 16 жовтня, під час виступу у Верховній Раді, інформує FREEДОМ .

За словами глави держави, партнери України, яким уже був представлений документ, поставилися до нього дуже практично.

“Команди зосереджені зараз на деталях заради дієвої підтримки. Команди почали працювати. Завтра я представлю план перемоги на засіданні Європейської ради. Публічно. Але для мене було дуже важливо представити це сьогодні вам усім”, — зазначив Зеленський.

Він наголосив, що Україна відкрита до дипломатії, але до чесної, у сильній позиції.

“Ми чуємо від деяких партнерів таке слово, як “перемовини”, і значно рідше звучить слово “справедливість”. Україна — я це підкреслював неодноразово — Україна відкрита до дипломатії, але до чесної, у сильній позиції. Саме тому в нас є формула миру. Це гарантія перемовин без примусу України до несправедливості. Українці заслуговують на достойний мир. План перемоги прокладе шлях до цього”, — наголосив глава держави.

План перемоги є мостом до реалізації формули миру, додав він.

“Це гарантія, що божевільні в Кремлі втратять можливість продовжувати війну. І тому план перемоги є мостом до реалізації Формули, до реалізації Саміту, шляхом до чесної дипломатії. Але на цьому шляху Україна має бути сильною. Об’єднаною. Та свідомою — свідомою того, що Росія не може відпустити нас, не може відпустити, але Росія може та повинна Україну втратити”, — акцентував Зеленський.

Водночас, вважає президент, план перемоги — це гарантія спокою для всієї Європи.

“І щоб ми досягли цього, я прошу всіх вас працювати, служити Україні, працювати на єдність в Україні та єдність України з партнерами. Переконувати партнерів. Бути тими, хто працює невтомно”, — резюмував він.

Президент представить план перемоги на засіданні Європейської ради

Джерело: uatv.ua (Світ)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua