У НАТО прокоментували можливий вступ України до Альянсу

16 жовтня 2024 р. 20:42

16 жовтня 2024 р. 20:42


Постійний представник США при НАТО Джуліан Сміт підтвердила, що Північноатлантичний Альянс не планує найближчим часом запрошувати Україну до вступу в блок. Про це вона заявила перед засіданням міністрів оборони країн-членів НАТО в Брюсселі, пише Голос Америки. За її словами, позиція США та партнерів залишається незмінною.

Сміт підкреслила, що на 75-му саміті НАТО цього літа було підтверджено, що Україна перебуває на незворотному шляху до членства в Альянсі, і що в майбутньому вона стане його частиною. Однак Альянс ще не на тій стадії, щоб запропонувати Києву офіційне запрошення в короткостроковій перспективі.

Я думаю, що позиція НАТО з цього приводу дуже чітка. Про це ми заявляли цього літа на 75-му ювілейному саміті, що Україна йде незворотнім шляхом до членства, а також, що Україна стане членом Альянсу. Ми зараз не на тому етапі, коли Альянс говорить про надання запрошення в короткостроковій перспективі, - сказала Сміт.

Крім того, вона зазначила, що між Україною і НАТО триває обговорення кроків, які допоможуть Україні просуватися до членства в Альянсі.

У НАТО прокоментували можливий вступ України до Альянсу

Джерело: socportal.info (Світ)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua