КНДР внесла зміни до Конституції, визнавши Південну Корею "ворожою державою"

17 жовтня 2024 р. 07:44

17 жовтня 2024 р. 07:44


У четвер, 17 жовтня, КНДР офіційно визнала Південну Корею "ворожою державою". Національні збори країни внесли поправки до Конституції відповідно до обіцянки лідера Кім Чен Ина відмовитися від об'єднання держав як від національної мети.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на державні ЗМІ Північної Кореї.

Інформаційне агентство Північної Кореї KCNA повідомило, що військові у вівторок підірвали ділянки автомобільних та залізничних колій, що ведуть до Південної Кореї, що є законною дією проти ворожої держави, як визначено конституцією.

Шістдесятиметрові ділянки автомобільної та залізниці на північній стороні кордону наразі повністю заблоковані в рамках "поетапного повного відділення своєї території" від півдня, йдеться у повідомленні.

"Це неминучий і законний захід, прийнятий відповідно до вимог Конституції КНДР, яка чітко визначає РК як ворожу державу" , — заявило KCNA, використовуючи офіційну назву Північної Кореї — Корейська Народно-Демократична Республіка, а Південної Кореї — Республіка Корея.

KCNA з посиланням на представника міністерства оборони заявило, що країна зробить подальші кроки для "постійного зміцнення закритого південного кордону", але не згадало про будь-які інші зміни до конституції, які наказав внести лідер Кім Чен Ин.

На супутниковому знімку, опублікованому компанією BlackSky і зробленому в середу, видно, що дорога, що веде до міста Кесон на півночі, розірвана великою тріщиною на асфальті та прилеглій території.

Реакція Південної Кореї

Південна Корея "рішуче засудила" зміну конституції та характеристику країни як ворожої держави та не відмовиться від своїх зусиль щодо мирного возз'єднання, заявило міністерство у справах об'єднання, яке відповідає за зв'язки з Північчю.

У січні глава КНДР Кім Чен Ин закликав внести поправку до конституції, щоб виключити об'єднання з-поміж цілей у відносинах з Півднем, звинувативши Сеул у змові зі Сполученими Штатами з метою домогтися падіння комуністичного режиму і чіткого визначення своєї території.

Останнім часом конфлікт між КНДР і Південною Кореєю знову загострився. Північна Корея звинуватила Південну в запусках дронів, які долетіли до Пхеньяна. У КНДР пообіцяли відповісти та заявили, що підготують "усі засоби нападу".

Нагадаємо, 15 жовтня Північна Корея підірвала міжкорейські дороги зі свого боку. У відповідь на такі недружні кроки військові Південної Кореї заявили, що не зазнали жодних втрат.

Раніше повідомлялось, що Північна Корея мобілізувала 1,4 мільйона громадян, які бажають взяти участь у "священній війні" і знищити ворогів, які посягають на "суверенітет" держави, якою править Кім Чен Ин.

Нещодавно російський диктатор Володимир Путін вніс до Державної думи проект ратифікації Договору про всеосяжне стратегічне партнерство між Росією та Північною Кореєю.

Підписуйтеся на нас в , щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

КНДР внесла зміни до Конституції, визнавши Південну Корею "ворожою державою"

Джерело: trueua.info (Світ)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua