В Ірані заявили, що володіють зброєю, "потужнішою за ядерну"

17 жовтня 2024 р. 14:30

17 жовтня 2024 р. 14:30


Іран володіє секретним озброєнням, яке є набагато потужнішим, ніж ядерна зброя . Тегеран наростив його власними силами протягом останніх десятиліть.

Про це повідомляє агентство Asriran з посиланням на колишнього секретаря комісії з розвитку та озброєнь КВІР Ебрахіма Ростамі.

Колишній член Корпусу вартових Ісламської революції наголосив, що у сфері озброєнь Іран має "величезні секретні можливості", які країна самостійно наростила протягом останніх десятиліть.

"Я відкрито заявляю, що Іран має набагато потужніші озброєння, ніж ядерну зброю" , — додав Ебрахім Ростамі.

Раніше повідомлялось, що у Сполучених Штатах Америки вважають, що Іран не наважиться на створення ядерної зброї, попри нещодавні стратегічні невдачі Тегерана, включно з вбивством Єрусалимом лідерів "Хезболли" та дві в основному невдалі повітряні атаки на Ізраїль.

Своєю чергою Іран неодноразово заперечував, що у нього коли-небудь була програма щодо створення ядерної зброї.

Нагадаємо, раніше видання The Times повідомляло, що Іран може мати на озброєнні готовий ядерний арсенал до кінця квітня 2025 року . Офіційний Тегеран стверджує, що його ядерна програма має виключно цивільне призначення, але Ізраїль і багато західних держав розглядають її як прикриття для розробки зброї.

Як зазначали аналітики Інституту вивчення війни, п ередача іранських балістичних ракет Москві є частиною стратегічного партнерства, що поглиблюється, між Іраном і Росією. Натомість Тегеран отримає від союзників літаки Су-35.

Підписуйтеся на нас в , щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

В Ірані заявили, що володіють зброєю, "потужнішою за ядерну"

Джерело: trueua.info (Світ)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua