Непримиренний ворог Ізраїлю: ЦАХАЛ заявляє про ймовірну ліквідацію лідера ХАМАС Ях'ї Сінвара

17 жовтня 2024 р. 18:11

17 жовтня 2024 р. 18:11


За даними ЦАХАЛ і The Times of Israel , одним із них, можливо, є лідер ХАМАС Яхья Сінвар.

Як повідомляється в офіційному каналі ЦАХАЛ у Telegram, особистість ліквідованих поки що не підтверджена остаточно. В Ізраїльському космічному агентстві також перевіряють інформацію, що серед знищених може бути Сінвар. При цьому військові уточнили, що в будівлі, де проходила операція, не виявили ознак присутності заручників. Детальніші відомості про операцію буде опубліковано пізніше.

The Times of Israel з посиланням на високопоставленого ізраїльського чиновника повідомляє, що існує "велика ймовірність" того, що Сінвара було ліквідовано.

Нагадаємо, Ях'я Сінвар, який народився 1962 року, брав участь у вбивстві палестинців, підозрюваних у співпраці з Ізраїлем. За 12 убивств він відбував термін в ізраїльських в'язницях більше ніж 20 років (з 1988 до 2011 року), після чого був звільнений у рамках обміну. У 2012 році він став членом політбюро ХАМАС, а у 2017 році - його лідером у Секторі Газа. У травні поточного року прокурор Міжнародного кримінального суду Карім Хан запросив ордер на арешт Сінвара.

Непримиренний ворог Ізраїлю: ЦАХАЛ заявляє про ймовірну ліквідацію лідера ХАМАС Ях'ї Сінвара

Джерело: socportal.info (Світ)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua