Армія Ізраїлю заявила про ліквідацію лідера ХАМАС

17 жовтня 2024 р. 21:38

17 жовтня 2024 р. 21:38


У четвер, 17 жовтня, армія оборони Ізраїлю заявила про ліквідацію лідера ХАМАС Яхьї Сінвара та ще двох терористів.

Також наголошувалося, що в будівлі, де були ліквідовані терористи, не виявили заручників.

"У будівлі, де ліквідували терористів, ознак присутності заручників в районі не було. Сили, які діють у цьому районі, продовжують діяти з необхідною обережністю" , — йдеться у повідомленні.

Згодом міністр закордонних справ Ізраїлю Ісраель Кац офіційно підтвердив ліквідацію Яхьї Сінвара.

"Убивця Ях'я Сінвар, відповідальний за різанину та звірства 7 жовтня, був убитий сьогодні солдатами ЦАХАЛ" , — йдеться в заяві Каца.

Що відомо по Яхью Сінвара

Палестинський лідер ХАМАСу в Секторі Гази, який змінив Ісмаїла Ганію в лютому 2017 року. Був одним із співзасновників апарату безпеки ХАМАС та вважався другою за впливовістю після Ісмаїла Ганії фігурою в ХАМАСі.

У вересні 2015 року уряд США долучив Сінвара до списку терористів, а ХАМАС і Бригади Із ад-Діна аль-Кассама також були визнані з боку США та інших країн і організацій терористичними організаціями. Керівник політичного крила ХАМАСу з серпня 2024 року.

20 травня 2024 року прокурор Міжнародного кримінального суду Карім Хан запросив ордер на арешт Яхья Сінвара.

Як відомо, 7 жовтня 2023 року ХАМАС атакував Ізраїль із Гази та захопив десятки заручників. У відповідь Ізраїль розпочав контртерористичну операцію. Відтоді, за рік, війна масштабувалася: ЦАХАЛ (армія Ізраїлю) проводить сухопутну операцію проти "Хезболли" у Лівані. Хусити — угруповання в Ємені, що підтримує ХАМАС, — атакує у Червоному морі судна країн, що допомагають Тель-Авіву, Іран обстрілює Ізраїль.

Нагадаємо, що в неділю ввечері "Хезболла" випустила по Ізраїлю три безпілотники . Один із них оминув протиповітряну оборону, що призвело до поранення понад 60 людей.

Підписуйтеся на нас в , щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Армія Ізраїлю заявила про ліквідацію лідера ХАМАС

Джерело: trueua.info (Світ)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua