Трамп вважає Зеленського винним у війні Росії проти України

17 жовтня 2024 р. 23:19

17 жовтня 2024 р. 23:19


Колишній президент США та кандидат на другий термін головування у Білому домі Дональд Трамп поклав провину за війну Росії проти України на президента України Володимира Зеленського, пише Politico.

«Він ніколи не повинен був дозволити цій війні початися. Війна програна», – сказав Трамп в  опублікованому в четвер подкасті з консервативним коментатором Патріком Бет-Девідом, маючи на увазі Зеленського.

Колишній президент додав, що президент Джо Байден «спровокував цю війну», і вчергове повторив, що війна «ніколи б не сталася, якби я був президентом».

Трамп демонструє дедалі більш дружні стосунки з Путіним попри триваючу війну в Україні. Під час дебатів із віцепрезиденткою Камалою Гарріс минулого місяця він стверджував, що війна повинна закінчитися, але уникнув відповіді на питання , чи вважає він, що Україна має перемогти.

В опублікованій у понеділок книзі «Війна», журналіст Боб Вудворд повідомив, що Трамп дзвонив Путіну щонайменше сім разів після того, як залишив посаду, а також надсилав йому тести на Covid-19 для приватного використання, коли ще був президентом. Трамп не підтвердив і не спростував цю інформацію .

У подкасті Трамп відповів критикам, які звинувачують його у залежності від Путіна, заявивши, що він «завершив найбільшу роботу, яку вони коли-небудь робили», маючи на увазі санкції, які він схвалив щодо її газопроводу «Північний потік-2» до Німеччини.

Пізніше він додав, що у нього «добрі стосунки з Путіним і Зеленським», з яким він зустрічався минулого місяця під час Генеральної асамблеї ООН. Перед цією зустріччю Трамп пообіцяв домовитися про угоду , яка буде «корисною для обох сторін».

Раніше Дональд Трамп заявив, що знав про наміри російського диктатора Владіміра Путіна здійснити широкомасштабне вторгнення в Україну. За словами Трампа, очільник Кремля нібито сам розповів йому про свої плани.

Трамп вважає Зеленського винним у війні Росії проти України

Джерело: zn.ua (Світ)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua