У Бангладеш видали ордер на арешт експрем'єрки за злочини проти людяності

18 жовтня 2024 р. 04:17

18 жовтня 2024 р. 04:17


Міжнародний кримінальний трибунал Бангладеш видав ордер на арешт експрем'єрки Шейхи Хасіни за її причетність до злочинів проти людяності, які мали місце під час антиурядових протестів, в ході яких були вбиті сотні людей.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє BBC .

«Суд наказав заарештувати колишнього прем'єр-міністра Шейх Хасіну та доставити її до суду 18 листопада», - заявив журналістам у четвер головний прокурор суду Мохаммад Таджул Іслам.

За його словами, Хасіна керувала тими, хто вчиняв масові вбивства та злочини проти людяності в період з липня до серпня.

Зазначається, що також суд видав ордери на арешт ще 45 осіб, у тому числі колишніх міністрів, які також втекли з країни.

Сама ж 77-річна Хасіна не з’являлася на публіці після втечі з Бангладеш. Її останнє офіційне місцезнаходження - військова авіабаза поблизу індійської столиці Нью-Делі.

Міністерство охорони здоров’я Бангладеш у серпні заявило, що понад 1 000 людей загинули в результаті насильства цього літа після того, як очолювані студентами протести проти державних квот для найму на роботу переросли в масові демонстрації.

Цей період став найкривавішим в історії країни з моменту здобуття нею незалежності в 1971 році.

Як повідомляв Укрінформ , нобелівський лауреат Мухаммад Юнус склав присягу як глава тимчасового уряду Бангладеш.

Фото: Getty Images

У Бангладеш видали ордер на арешт експрем'єрки за злочини проти людяності

Джерело: ukrinform.ua (Світ)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua