В Італії заборонили користуватися послугами сурогатного материнства за кордоном

18 жовтня 2024 р. 07:21

18 жовтня 2024 р. 07:21


Верхня палата парламенту Італії схвалила закон, який забороняє парам користуватися послугами сурогатного материнства за кордоном.

Про це повідомляє Ansa , передає Укрінформ.

За законопроєкт, який Сенат остаточно ухвалив у середу, проголосували 84 «за», 58 «проти» і жодного, хто утримався. Опозиційні депутати, які голосували проти, назвали його «непотрібним», «неконституційним» і «спрямованим проти дітей та одностатевих пар».

В Італії сурогатне материнство є незаконним з 2004 року. У 2023 році закон був схвалений нижньою палатою. Відтепер же законопроєкт визнає сурогатне материнство міжнародним злочином. Згідно з ним, виношування дитини для інших осіб карається законом, навіть якщо воно було здійснене за кордоном, але тільки для італійських громадян.

Сурогатне материнство стало гарячою темою під час правління правого уряду прем'єр-міністрки Джорджі Мелоні, чия партія «Брати Італії» (FdI) представила законопроєкт, який дозволяє переслідувати італійців, які вдаються до послуг сурогатних матерів навіть у таких країнах, де це не заборонено – наприклад Іспанія та США.

Як повідомляв Укрінформ, Джорджа Мелоні вважає сурогатне батьківство “негуманною” практикою, коли до дітей ставляться, як до “товарів у супермаркеті”.

В Італії заборонили користуватися послугами сурогатного материнства за кордоном

Джерело: ukrinform.ua (Світ)