США наклали санкції на дві китайські компанії, що беруть участь у виробництві безпілотників

18 жовтня 2024 р. 09:13

18 жовтня 2024 р. 09:13


Сполучені Штати в четвер запровадили санкції проти двох китайських компаній і російської філії, що беруть участь у виробництві та постачанні ударних безпілотників, і попередили обидві країни про необхідність припинити співробітництво, що сприяє військовим діям в Україні, пише Reuters .

Нові санкції спрямовані проти китайської компанії Xiamen Limbach Aircraft Engine Co Ltd, яка виробляє двигуни для російських безпілотних літальних апаратів дальнього радіусу дії серії «Гарпія», повідомило Міністерство фінансів США.

Заходи також торкнулися китайської компанії Redlepus Vector Industry Shenzhen Co Ltd за її роль у постачанні безпілотників, а також афілійованих із нею російських осіб і компаній.

Минулого місяця нові російські безпілотники були виготовлені з використанням китайських двигунів і деталей.

«Тоді як Сполучені Штати раніше запроваджували санкції щодо організацій [Китайської Народної Республіки], які надають критично важливі матеріали для російської військово-промислової бази, це перші санкції США, запроваджені щодо організацій КНР, які безпосередньо розробляють і виробляють повноцінні системи озброєнь у партнерстві з російськими фірмами», — заявив представник Держдепартаменту Метью Міллер.

Представник адміністрації Байдена заявив, що дії китайських компаній розходяться з тим, що китайський уряд у приватному порядку говорить про свої наміри.

Представник посольства Китаю у Вашингтоні Лю Пен'юй повторив, що Китай виступає проти санкцій, і заявив, що він відповідально ставиться до експорту військової продукції.

«США висувають помилкові звинувачення проти нормальної торгівлі Китаю з Росією, в той час як вони продовжують надавати безпрецедентну військову допомогу Україні», — сказав представник посольства. «Це (типовий) подвійний стандарт, вкрай лицемірний і безвідповідальний».

Очікується, що президент Росії Путін і голова КНР Сі Цзіньпін зустрінуться в кулуарах саміту БРІКС 22-24 жовтня в Росії. Вашингтон, за словами високопоставлених чиновників адміністрації Байдена, стежить за ознаками розвитку подальшої співпраці.

США наклали санкції на дві китайські компанії, що беруть участь у виробництві безпілотників

Джерело: www.epochtimes.com.ua (Світ)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua