У Фінляндії розбився літак часів Другої світової війни, загинули два німецькі пілоти

18 жовтня 2024 р. 09:13

18 жовтня 2024 р. 09:13


Літак часів Другої світової війни розбився за кілька хвилин після зльоту недалеко від аеродрому авіації Райскала на півдні Фінляндії, повідомила поліція в четвер, цитує AP News .

Одномоторний двомісний літак T-6 Texan (популярний американський військовий навчально-тренувальний літак, випущений у 1930-х роках, який зараз використовують переважно для авіашоу) упав у лісі неподалік від аеродрому Райскала в середу, унаслідок чого загинули «два досвідчених пілоти», повідомили в поліції.

«Невеликий літак упав на землю незабаром після зльоту і загорівся», — йдеться в заяві поліції. Фінські слідчі повідомили, що, найімовірніше, відмовив двигун.

Влада заявила, що літак було нещодавно продано, і він здійснював випробувальний політ перед тим, як переправити його в Німеччину.

За даними фінського інформаційного агентства STT, літак був виготовлений у 1942 році і був єдиним у своєму роді у Фінляндії. Як повідомляють ЗМІ, літак, який є військово-морською версією T-6, доправили до Фінляндії 2020 року, його востаннє перевіряли на початку цього місяця.

Райскала, розташована за 100 кілометрів від Гельсінкі, є найбільшим центром спортивної авіації в Скандинавському регіоні, говориться на її сайті.

У Фінляндії розбився літак часів Другої світової війни, загинули два німецькі пілоти

Джерело: www.epochtimes.com.ua (Світ)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua