Він ніяковіє перед Путіним: що буде з Україною, якщо Трамп переможе на виборах

18 жовтня 2024 р. 09:24

18 жовтня 2024 р. 09:24


Основні тези

  • Юрій Романюк висловив занепокоєння, що в разі перемоги Трампа Україна може зіштовхнутися з проблемами.
  • На його думку, Трамп з симпатією ставиться до Путіна та інших диктаторів.

Кандидат у президенти США від республіканців Дональд Трамп неодноразово відзначався неоднозначними заявами щодо України. У нього досить специфічні стосунки з Путіним.

Про це 24 Каналу розповів голова громадської організації "Україна в НАТО" Юрій Романюк, зауваживши, що Трамп має певну симпатію до Владіміра Путіна, Сі Цзіньпіна і навіть до Кім Чен Ина. Йому подобається, що вони можуть робити усе що завгодно – і не отримують за це покарання. Можливо, він хоче бути таким самим.

Дивіться також За 3 тижні до виборів: як і чому Трамп перехопив ініціативу в Гарріс і що показують опитування

Що буде в разі перемоги Трампа

Як вважає Романюк, Трамп з певною симпатією ставиться до Путіна. Він не критикував російського диктатора упродовж своєї нещодавньої політичної діяльності.

За вісім років своєї політичної діяльності він і кривого слова проти Путіна не сказав. Він ніяковіє перед Путіним. Він може бути залежним від Росії. Щось там точно є. Вже було багато інформації про їхні розмови; про передачі тестів на Covid-19 під час пандемії,
– сказав Романюк.

Зверніть увагу! Трамп неодноразово говорив, що швидко закінчить війну в Україні, якщо стане президентом. Однак поки так і немає деталей, як він хоче це зробити. Президент Володимир Зеленський говорив, що Трамп обіцяв підтримати Україну у війні в разі перемоги на виборах.

На його думку, Україні може бути надзвичайно складно в разі перемоги Трампа. Він цілком може скасувати військову допомогу від США та змусити нашу державу піти на невигідні "мирні переговори".

Якщо Трамп переможе, то Україна стане жертвою трампізму і путінізму, які зіллються в спільному екстазі. Вони примушуватимуть Україну до капітуляції. Треба буде шукати допомогу у Європі. Варто також працювати і з Південною Кореєю,
– зауважив Романюк.

Політолог Тарас Загородній вважає, що перемога Трампа не буде загрозливою для України . Наша держава працює і з демократами, і з республіканцями. Тому є сподівання, що серйозних проблем не буде.

Він ніяковіє перед Путіним: що буде з Україною, якщо Трамп переможе на виборах

Джерело: 24tv.ua (Світ)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua