КНДР готує солдатів для війни в Україні, заявив президент Зеленський (ВІДЕО)

18 жовтня 2024 р. 09:39

18 жовтня 2024 р. 09:39


Президент України Володимир Зеленський заявив у четвер, що, згідно з даними розвідки, 10 000 військовослужбовців із Північної Кореї готуються приєднатися до російських військ. Він також попередив, що втягування третьої країни в бойові дії може стати початком світової війни.

За день до цього заступник держсекретаря США Курт Кемпбелл заявив, що Вашингтон і його союзники стривожені військовою підтримкою Північною Кореєю війни Росії в Україні.

«За даними нашої розвідки, у нас є інформація про те, що Північна Корея відправила тактичний персонал і офіцерів в Україну», — сказав Зеленський журналістам у штаб-квартирі НАТО. «Вони готують на своїй землі 10 000 солдатів, але поки що не перекинули їх в Україну або Росію».

Раніше він попередив, що будь-яка участь Північної Кореї буде «першим кроком до світової війни».

Генеральний секретар НАТО Марк Рютте заявив, що у союзників «немає доказів того, що північнокорейські солдати беруть участь у бойових діях. Але ми знаємо, що Північна Корея надає Росії різнобічну підтримку: постачає зброю, технології, інновації, щоб підтримати її у військових діях. І це викликає серйозну тривогу».

Президент України зустрівся в Брюсселі з лідерами Європейського союзу, а потім з міністрами оборони країн НАТО, щоб обговорити свій «план перемоги». Основні пункти плану охоплюють запрошення Україні вступити в НАТО і дозвіл використовувати ракети дальнього радіусу дії, які постачає Захід, для нанесення ударів по військових цілях у глибині Росії.

«Україна справді заслуговує на те, щоб одного дня стати 33-м членом НАТО, і ми маємо зробити все, щоб це сталося», — сказав Зеленський у зверненні в штаб-квартирі альянсу. «Українці показали, що ми можемо захищати спільні цінності, і ми стоїмо проти Росії — найбільшої загрози Європі та глобальному світу».

Він заявив лідерам ЄС, що «ми зможемо закінчити цю війну не пізніше наступного року», якщо будемо дотримуватися його плану. Зеленський сказав журналістам, що план спрямований на «зміцнення України» і прокладає шлях до дипломатичного рішення для припинення конфлікту на східному фланзі Європи.

«Цей план не залежить від волі Росії, тільки від волі наших партнерів», — сказав він.

У заяві за підсумками переговорів із Зеленським лідери ЄС закликали «швидко посилити військову підтримку і прискорити її доставку, зокрема систем ППО, боєприпасів і ракет» для захисту населення та енергетичної інфраструктури України.

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан назвав план Зеленського «більш ніж страхітливим» у своєму повідомленні у Facebook. Він заявив, що закличе провідні держави ЄС, Францію і Німеччину, «якнайшвидше почати переговори з росіянами, щоб знайти вихід із ситуації, що склалася».

Рютте сказав, що Київ може бути «абсолютно впевнений у тому, що 32 союзники єдині в тому, що всі разом ми зробимо все необхідне, щоб Україна перемогла, щоб Путін не отримав свого». Він підтвердив, що місце України — у лавах НАТО, але не сказав, коли вона може туди вступити.

На саміті у Вашингтоні в липні 32 члени НАТО заявили, що Україна перебуває на «незворотному» шляху до членства.

Президент Литви Гітанас Науседа розкритикував повільність Заходу в ухваленні рішень щодо України і заявив, що «було б великою помилкою думати, що наша нерішучість — найкращий шлях до деескалації».

КНДР готує солдатів для війни в Україні, заявив президент Зеленський (ВІДЕО)

Джерело: www.epochtimes.com.ua (Світ)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua