Мадрид скасував видовище з вівцями, щоб уникнути поширення лихоманки

18 жовтня 2024 р. 09:39

18 жовтня 2024 р. 09:39


Регіональний уряд Мадрида в четвер скасував традиційний щорічний випас отар овець у центрі іспанської столиці, запланований на неділю, як профілактичний захід проти нового різновиду хвороби блютанг, пише Reuters.

Синьогнійна лихоманка, яку поширюють комахи, може бути смертельно небезпечною для домашніх жуйних тварин, таких як вівці, велика рогата худоба і кози. Хвороба поширена в різних районах Іспанії і має різні варіанти.

Новий різновид вірусу, BTV3, циркулює в Нідерландах, північній Бельгії та західній Німеччині з минулого року, а нещодавно з'явився на південному заході Іспанії, свідчать дані Міністерства сільського господарства.

Хоча в районі Мадрида не було виявлено жодного випадку зараження новим різновидом, влада з метою обережності скасувала перетин кордону.

«Ми перебуваємо в зоні, де необхідно обмежити концентрацію і переміщення худоби», – заявив агентству Reuters представник сільськогосподарського департаменту уряду Мадрида.

Раз на рік вівці виходять на вулиці Мадрида в рамках щорічного заходу «Фієста де ла Трашумансія», присвяченого традиційним маршрутам, якими пасеться худоба.

Восьмисотлітня традиція зникла в XIX столітті, але була відроджена три десятиліття тому, викликаючи захват як у місцевих жителів, так і в туристів.

Пастухам дозволяється переганяти свою худобу на зиму до південних пасовищ через деякі з найжвавіших районів міста, наприклад, через площу Пуерта-дель-Соль.

У низці країн, включно з Францією та Нідерландами, проводяться кампанії з вакцинації проти нового різновиду вірусу.

Мадрид скасував видовище з вівцями, щоб уникнути поширення лихоманки

Джерело: www.epochtimes.com.ua (Світ)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua