У Росії перекинулося вантажне судно "Григорій Ловцов": двоє моряків загинули (фото)

18 жовтня 2024 р. 10:55

18 жовтня 2024 р. 10:55


У п'ятницю, 18 жовтня, у Росії на Сахаліні під час заходу в порту "Корсаков" перекинулося вантажне судно "Григорій Ловцов" з сімома членами екіпажу на борту. Трьох моряків вдалося врятувати, двоє — загинули, а пошуки ще двох людей тривають.

Як повідомляє російський Telegram-канал SHOT, корабель, який перевозив пісок та щебінь, перекинувся внаслідок перевантаження. На місці аварії триває пошуково-рятувальна операція, до якої залучили рятувальне судно та два буксири.

За даними Telgram-каналу, першим із "Ловцова" врятували 60-річного Леоніда Михайленка, він отримав переохолодження, переломи й наразі перебуває у реанімації у тяжкому стані. Другого постраждалого, 38-річного Івана Грибачова, до лікарні доставили працівники порту. Ще один моряк від госпіталізації відмовився, його відправили на амбулаторне лікування. Внаслідок аварії загинули два члени екіпажу.

За попередніми даними, аварія сталась через те, що щебінь та пісок на судні приватного судновласника перевозили з порушеннями. Воно не витримало перевантаження і перекинулося.

Також SHOT наголошує, що після сьогоднішнього інциденту було порушено кримінальну справу за статтею "Порушення правил безпеки руху та експлуатації водного транспорту". Наразі перекинуте судно намагаються відбуксувати ближчим до берега, але цьому заважають погодні умови. Транспортна прокуратура Сахаліну почала перевірку цього інциденту.

Нагадаємо, у червні у Красноярському краї Росії в акваторії Єнісейської затоки Карського моря перекинувся буксир "Байкал" з людьми на борту . Внаслідок інциденту один член екіпажу зник безвісти та ще вісьмох моряків було евакуйовано.

Підписуйтеся на нас в , щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

У Росії перекинулося вантажне судно "Григорій Ловцов": двоє моряків загинули (фото)

Джерело: trueua.info (Світ)