Росія може влаштувати провокацію проти Білорусі, у ЦПД попередили про важкі наслідки

18 жовтня 2024 р. 11:07

18 жовтня 2024 р. 11:07


Можуть постраждати цивільні

Керівник Центру протидії дезінформації Андрій Коваленко попередив, що росіяни можуть влаштувати провокацію проти Білорусі. Є певні ознаки, що вони можуть готувати такий крок.

"За вересень таких було 30, був зафіксований раніше навіть удар БПЛА шахед поблизу Мозиря, де є НПЗ. Все йде до того, що Росія таки здійснить провокацію проти Білорусі, внаслідок якої можуть постраждати як цивільні, так і сам НПЗ. І це свідомі дії росіян", — написав Коваленко у своєму Telegram-каналі.

Нагадаємо, за даними білоруського опозиційного моніторингового каналу "Беларускі Гаюн", в ніч на 18 жовтня кілька безпілотників, які росіяни запустили проти України, залетіли до Білорусі. Два дрони пройшли через білоруську територію над селищем Комарин та нібито повернулися в Україну через Чорнобильську зону відчудження. Ще один безпілотник залетів на територію Любеча, Повітряні сили Білорусі підняли з "Барановичів" щонайменше один винищувач, який почав ганятися за ним.

Як повідомляв "Телеграф", самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив , що на мирних переговорах України та Росії обов’язково мають бути присутні білоруси. Аргументував тим, що це нібито матиме прямий вплив на інтереси Білорусі.

Росія може влаштувати провокацію проти Білорусі, у ЦПД попередили про важкі наслідки

Джерело: telegraf.com.ua (Світ)