Як змінюються параметри української перемоги — думка Тайма

18 жовтня 2024 р. 11:38

18 жовтня 2024 р. 11:38


В українському плані перемоги йдеться про продовження операцій Сил оборони на території Росії. Це свідчить, що параметри української перемоги змінюються. Адже раніше постійно повторювалося: вихід Збройних сил України на кордони 1991 року без заходу на територію РФ. Про це в ефірі FREEДОМ нагадав естонський політолог Пеетер Тайм.

“Прямо мантра була весь час про те, що ми доходимо тільки до кордону, виганяємо російського окупанта зі своєї території, ніяких окупацій російських територій, ніякого доходу до Москви, ніякого зовнішнього управління … У цьому пункті, здається, проходять маленькі зміни, що все- таки в плані забезпечення безпечного майбутнього всієї планети, у мене таке почуття, що і пан Зеленський [вважає], і, на мою думку, погодяться з ним і багато союзників, що треба буде все-таки, як каже один російський опозиціонер, на “Абрамсе” під’їжджати на Красну площу. Все-таки, напевно, справи вже такі погані, що в якийсь момент після оглушливої ​​перемоги над Росією треба вводити зовнішнє управління”, — коментує політолог.

На його думку, актуалізації цього питання сприяла операція Сил оборони України у Курській області.

“У мене таке відчуття, що тепер у цій полеміці або, скажімо так, у ракурсі або перспективі того, що ми будемо в майбутньому робити, всі союзники, трохи відбулися такі маленькі зміни”, — зазначив Пеетер Тайм.

Як повідомлялося раніше, глава Української держави Володимир Зеленський 17 жовтня зустрівся з президентом Європейської Ради Шарлем Мішелем. Ключова тема перемовин — план перемоги.

Як змінюються параметри української перемоги — думка Тайма

Джерело: uatv.ua (Світ)