Оприлюднено подробиці майбутньої поїздки Сі Цзіньпіна до Путіна в РФ

18 жовтня 2024 р. 12:15

18 жовтня 2024 р. 12:15


Глава Китайської Народної Республіки Сі Цзіньпін прибуде із візитом до Російської Федерації протягом 22-24 жовтня для участі у саміті БРІКС.

Про це повідомляють росЗМІ із посиланням на повідомлення представниці китайського міністерства закордонних справ Хуа Чуньїн.

"На запрошення президента РФ Володимира Путіна голова Сі Цзіньпін відвідає XVI саміт БРІКС у Казані в Росії з 22 по 24 жовтня" , — йдеться в документі.

Запрошення на цей захід глава Китаю отримав ще у серпні, проте дав відповів тільки тепер. Міністр закордонних справ КНР Ван І раніше підтвердив інформацію про плани китайського лідера поїхати до Росії у жовтні на саміт БРІКС.

БРІКС — міждержавне об'єднання, створене у 2006 році. Російська Федерація з 1 січня обіймає посаду голови організації. Крім країни-агресорки, а також Бразилії, Індії, Китаю та ПАР, з початку 2024 року до БРІКС приєдналися Єгипет, Ефіопія, Іран, ОАЕ та Саудівська Аравія.

Нагадаємо, 23 липня міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба прибув з офіційним візитом до Китаю.

Ще 24 липня міністр закордонних справ Китайської Народної Республіки Ван І провів зустріч з главою українського МЗС в Гуанчжоу. Представник України, зокрема, заявив про готовність вести діалог з Російською Федерацією, який базуватиметься на "справедливому мирі".

Раніше президент Володимир Зеленський заявив, що є чіткий сигнал від китайської сторони про підтримку територіальної цілісності та суверенітету України.

Підписуйтеся на нас в , щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Оприлюднено подробиці майбутньої поїздки Сі Цзіньпіна до Путіна в РФ

Джерело: trueua.info (Світ)