Операції ГУР значно посилили позиції Сил оборони на Харківщині — деталі від Снєгирьова

18 жовтня 2024 р. 12:59

18 жовтня 2024 р. 12:59


Підрозділи Головного управління розвідки Міністерства оборони України здійснили унікальну операцію в районі населеного пункту Липці Харківської області. Попри складний рельєф місцевості та укріплені позиції противника, який “закопався” у глибокі розгалужені “нори”, вдалося зачистити понад 400 гектарів лісистої місцевості. Про це сказав військово-політичний аналітик Дмитро Снєгирьов в ефірі телеканалу FREEДОМ .

“Підрозділи Головного управління розвідки Міністерства оборони зачистили їх за два місяці. Причому площа зачищеної території — понад 400 гектарів. Рельєф місцевості — це перепади висот, яри, балки, по суті, досить складний рельєф, з огляду на те, що позиції противника — це фактично одномісні нори… Це дуже серйозний укріпрайон, що зачищено українськими захисниками і, відповідно, створені подальші умови для тактичних успіхів Сил оборони України”, — прокоментував він.

Гість ефіру додав, що підрозділам ГУР МО вдалося фактично без втрат завести на цю територію особовий склад 13-ї бригади Національної гвардії “Хартія”, який виконує стабілізаційні заходи на цій ділянці фронту.

“Нагадаю, це не перша успішна операція спецпідрозділів Головного управління розвідки Міністерства оборони. До цього бійцями ГУР було звільнено найскладніший промисловий об’єкт — Вовчанський агрегатний завод. Ці дві операції значно посилили позиції Сил оборони України на Вовчанському напрямку. Щобільше, створили передумови для подальшої деокупації захоплених українських земель. І слід зазначити, що Головне управління розвідки Міністерства оборони продовжує успішну тактику спільних операцій із Національною гвардією у проведенні подібного характеру операцій”, — наголосив Дмитро Снєгирьов.

Раніше повідомлялося, що українські розвідники звільнили 400 га лісового масиву, розташованого на північ від Липців Харківської області. В операції взяли участь підрозділи активних дій Головного управління розвідки Міноборони України “Артан”, “Кракен” та Міжнародний легіон. Воїнам вдалося захопити цілий район оборони противника, знищити три батальйони, загін “Шторм” і розвідувальну роту 7-го окремого мотострілецького полку 11-го армійського корпусу ЗС РФ. У полоні опинилося кілька десятків росіян.

Операції ГУР значно посилили позиції Сил оборони на Харківщині — деталі від Снєгирьова

Джерело: uatv.ua (Світ)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua