У США розповіли, коли Україна може стати членом НАТО

18 жовтня 2024 р. 14:43

18 жовтня 2024 р. 14:43


Байден працює над тим, щоб підтримка була на довгу перспективу

Аби Україна стала членом НАТО необхідно провести відповідні реформи та виконати умови безпеки. Але в майбутньому це можливо.

Про це сказав радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван під час спілкування з пресою на борту президентського літака Air Force One, його слова наводить " Голос Америки ".

Радник Білого дому нагадав про позицію США, озвучену під час саміту НАТО у Вашингтоні: місце України та майбутнє України – в Альянсі.

"Потрібно ще попрацювати, щоб дійти туди, включаючи реформи та умови безпеки. Отже, питання полягає в тому, як побудувати міст від того, де ми зараз є, до можливого членства України в НАТО", – сказав він.

Відповіддю на це запитання, за словами Саллівана, стали результати саміту у Вашингтоні, "включаючи інституціоналізацію апарату підтримки безпеки для України".

Він додав, що президент Байден намагається зробити підтримку України такою, що буде розрахована на довгострокову перспективу.

Раніше "Телеграф" писав, що Україна хотіла б отримати запрошення на членство в НАТО . Це має статись до того, як Джо Байден залишить Білий дім, стверджуючи, що це було б гідною спадщиною для президента США.

У США розповіли, коли Україна може стати членом НАТО

Джерело: telegraf.com.ua (Світ)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua