“Ми хочемо до Європи всім серцем!” — жителі Молдови напередодні виборів та референдуму

18 жовтня 2024 р. 16:37

18 жовтня 2024 р. 16:37


Вибори президента Молдови відбудуться у неділю, 20 жовтня. Одночасно відбудеться референдум щодо ставлення до вступу до Європейського Союзу. Громадяни кажуть, що обов’язково візьмуть участь у голосуванні, повідомляє кореспондент FREEДОМ із Молдови.

“Я вважаю, що це важливо [проголосувати], тому що інакше мій голос може бути використаний не зовсім правомірно. Тому я думаю, що свій голос я маю використати за призначенням. Проголосувати за того, за кого вважаю за потрібне”, — каже мешканець Молдови Ігор.

“Треба обирати на виборах. Треба йти!” — вважає житель Молдови Олександр.

“Це важливо. Дуже важливо для нас, для Молдови… Ітиму, звичайно, [на референдум]. Звісно, ми хочемо до Європи. Хочемо демократію та щоб усе було добре”, — пояснює мешканка Молдови Ірина.

“Звичайно, піду. Бо це про наші політичні погляди на Євросоюз. І я як молодик підтримую євроінтеграцію. Тому що Євросоюз — це майже єдиний наш шанс для майбутнього доброго життя. Це дає нам багато шансів, багато переваг. І я це оцінюю”, — каже мешканець Молдови Тудор.

“Ми хочемо, щоб ми в Європі були, тому що там життя добре і для дітей, і для онуків. Звісно, ми хочемо туди всім серцем! Це наше майбутнє!” — впевнена мешканка Молдови Світлана.

Раніше повідомлялося , що Росія вливає мільйони доларів для дестабілізації ситуації у Молдові. За інформацією молдавських правоохоронців, лише у вересні Москва направила 15 млн дол. на підкуп 130 тис. виборців.

“Ми хочемо до Європи всім серцем!” — жителі Молдови напередодні виборів та референдуму

Джерело: uatv.ua (Світ)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua