Україна ефективно використовує надану військову допомогу, — міністр оборони США

18 жовтня 2024 р. 16:37

18 жовтня 2024 р. 16:37


Україна ефективно використовує надану військову допомогу. Росія не досягла жодної зі своїх стратегічних цілей. Про це сьогодні, 18 жовтня, на пресконференції в штаб-квартирі НАТО заявив міністр оборони США Ллойд Остін, повідомляє кореспондент FREEДОМ в Європі.

“Ми зосереджені на наданні Україні того, що їй необхідно для досягнення успіху на полі бою сьогодні, коли вона намагається захистити свою суверенну територію. І вона дуже успішна в цьому. Я хотів би нагадати всім, що Україна б’ється з найбільшою армією в Європі і протягом двох з половиною років успішно захищає свою територію. Путін не досяг жодної стратегічної мети, яку мав намір досягти. Київ все ще стоїть. Український уряд не впав, і я міг би назвати ще низку речей, але вони були дуже, дуже успішні”, — наголосив Остін.

Міністр оборони США також прокоментував заяви Путіна про можливість застосування ядерної зброї за певних умов.

“Що стосується ядерних погроз Путіна, то, знову ж таки, ви чули, як багато разів я говорив, що, на мою думку, будь-яке брязкання ядерною зброєю є нерозважливим і небезпечним, і ми закликаємо Путіна й інших не використовувати такого роду мову”, — заявив Ллойд Остін.

Нагадаємо, 25 вересня Путін запропонував уточнити умови застосування Росією ядерної зброї. На засіданні Радбезу РФ, уперше показаному публічно, він заявив, що оновлення можуть стосуватися будь-якої неядерної держави.

Україна ефективно використовує надану військову допомогу, — міністр оборони США

Джерело: uatv.ua (Світ)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua