Дії російських окупантів на Покровському напрямку прогнозовані: ситуацію оцінив Гетьман

18 жовтня 2024 р. 18:52

18 жовтня 2024 р. 18:52


Російські окупанти на Покровському напрямку продовжують спроби обходу міста з флангів, проте вже впродовж кількох місяців їхнє просування вимірюється навіть не кілометрами, а метрами. Про це сьогодні, 18 жовтня, в ефірі телеканалу FREEДОМ розповів військовий аналітик Олексій Гетьман.

“Що вони намагаються зробити? Обійти з флангів Покровськ через Курахівський і Торецький напрямки — досить прогнозовані дії російських військ. Той виступ, який утворився на Покровському напрямку, вони хочуть вирівняти, але не тому, що їм подобається рівна лінія, а тому, що може бути фланговий удар, і тоді угруповання опиниться в повному оточенні”, — сказав він.

Гетьман зазначив, що початкове завдання полягало у виході на Покровськ, але російські війська залишаються на відстані до 10 кілометрів, і вже кілька місяців намагаються обійти місто з флангів.

“Ми постійно говоримо про складну ситуацію на Курахівському, Покровському і Торецькому напрямках, але за весь цей час просування вимірюється навіть не кілометрами, а метрами. За три місяці, а іноді й за два місяці, просунутися на 200-300 метрів навряд чи можна вважати успіхом. Тому вони нарощуватимуть сили, поки не почнуться дощі, поки ще можна використовувати важку техніку. Вони зосереджуватимуть війська та намагатимуться пробитися в цих напрямках”, — наголосив військовий аналітик.

Однак, за його словами, противник може зосередити війська тільки завдяки їхньому переміщенню вздовж лінії фронту.

“У них немає якихось резервів, які вони можуть довчити та залучити до тих сил, які вже є у них на “нулі”. Кількість російських військ на передовій практично постійна. Це не дуже приємна інформація: ми багато знищуємо щомісяця, але приблизно 25-40 тисяч вони поки що можуть мобілізувати шляхом високих виплат. Тому загалом скільки б ми не знищували, стільки ж у них і з’являється щомісяця. Але це також говорить про те, що якщо десь вони посилюються, значить, десь вони послаблюються”, — акцентував Олексій Гетьман.

Як повідомлялося , ситуація на фронті залишається напруженою. Російська армія, використовуючи свою перевагу в живій силі та техніці, безупинно атакує українські позиції. Сили оборони України стримують натиск росіян і завдають ворогу максимальних втрат. Протягом минулої доби на фронті відбулося 210 бойових зіткнень.

Дії російських окупантів на Покровському напрямку прогнозовані: ситуацію оцінив Гетьман

Джерело: uatv.ua (Світ)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua