Франція занепокоєна збільшенням підтримки КНДР російських воєнних дій в Україні

18 жовтня 2024 р. 19:53

18 жовтня 2024 р. 19:53


Франція вважає посилення військової підтримки Росії Північною Кореєю дуже тривожним розвитком подій.

Про це заявив на брифінгу речник МЗС Франції Крістоф Лемуан, коментуючи інформацію про те, що Пхеньян вже розгорнув контингент з півтори тисячі своїх солдатів на Далекому Сході Росії та планує надіслати ще більше військових, передає кореспондент Укрінформу.

«Якщо така інформація підтвердиться, то це буде новим і надзвичайно тривожним розвитком подій. Збільшення транскордонного співробітництва та військової підтримки Північною Кореєю російських воєнних дій в Україні викликає велике занепокоєння», - сказав Лемуан.

Він нагадав, що попередня співпраця, а саме придбання і використання Росією північнокорейських ракет, вже є явним порушенням резолюцій Ради Безпеки ООН.

«Очевидно, що це є невід'ємною частиною низки дій і заяв Росії, які суперечать міжнародному праву. Це дійсно дуже тривожно і надзвичайно серйозно», - додав він.

У заяві, опублікованій в п'ятницю, південнокорейська розвідувальна служба оголосила, що Пхеньян розгорнув перший контингент з 1500 своїх спецпризначенців у Владивостоці, на російському Далекому Сході, і незабаром надішле ще більше.

Як повідомляв Укрінформ, за даними розвідки Південної Кореї (NIS), Пхеньян почав переправляти в Росію своїх спецпризначенців з 8 жовтня. Під час першого етапу близько 1500 північнокорейських солдатів прибули на чотирьох десантних кораблях у супроводі трьох російських кораблів.

Наразі північнокорейські військові дислокуються у Владивостоці, Уссурійську, Хабаровську і Благовєщенську. За даними південнокорейської розвідки, їм уже видали російську військову форму, зброю і фальшиві посвідчення.

Франція занепокоєна збільшенням підтримки КНДР російських воєнних дій в Україні

Джерело: ukrinform.ua (Світ)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua