Блінкен і Бербок сподіваються, що ліквідація лідера ХАМАСу покладе кінець війні

18 жовтня 2024 р. 19:53

18 жовтня 2024 р. 19:53


Ліквідація Ях'я Сінвара, лідера терористичного угруповання ХАМАС, може дати поштовх до припинення війни на Близькому Сході.

Про це йдеться у спільній заяві міністрів закордонних справ ФРН Анналени Бербок та США Ентоні Блінкена після їх зустрічі в Берліні 18 жовтня, передає Укрінформ.

"Сінвар був перешкодою для припинення вогню. Його смерть може дати поштовх для припинення війни ", - йдеться у заяві.

У той же час, міністри наголосили на необхідності збільшення обсягу гуманітарної допомоги, яку має отримати цивільне населення в Газі.

Бербок і Блінкен підкреслили, що Ях'я Сінвар був жорстоким вбивцею та терористом, який хотів знищити Ізраїль та його народ. Будучи віроломним організатором терактів 7 жовтня, він приніс тисячі смертей і незліченні страждання всьому регіону.

Як повідомлялося, Ях'я Сінвар був лідером терористичного угруповання ХАМАС у секторі Гази. У середу ізраїльське керівництво офіційно підтвердило його ліквідацію . Сінвар відповідальний за загибель тисяч ізраїльтян, палестинців, американців і громадян з понад 30 країн. Він також був організатором різанини, зґвалтувань і викрадень 7 жовтня. Саме за його наказом терористи ХАМАСу вторглися в Ізраїль, щоб навмисно вбивати мирних жителів.

Фото: @AuswaertigesAmt

Блінкен і Бербок сподіваються, що ліквідація лідера ХАМАСу покладе кінець війні

Джерело: ukrinform.ua (Світ)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua