“Україна ближча до НАТО, ніж будь-коли”: Зеленський дав інтерв’ю після повернення з Брюсселя

18 жовтня 2024 р. 22:30

18 жовтня 2024 р. 22:30


Зеленський заявив, що в листопаді план буде повністю готовий. Він повністю висвітлюватиме позицію України, формулу миру та бачення справедливого завершення війни.

Також, за його словами, Київ уже витратив на власне виробництво зброї близько 150 мільярдів євро.

“Ми ближчі до НАТО зі Сполученими Штатами, ніж будь-коли були. Партнерам дійсно дуже подобається наш досвід. Вони дуже зацікавлені у використанні їхньої зброї нашими хлопцями. І цей досвід вони вивчають. Це відкрита для них інформація — для тих партнерів, які давали відповідну зброю. Для них — багато нового, тому що ми знаємо, яка з цієї техніки дійсно виправдовує себе на полі бою, а яка ні. У нас сьогодні одні з найкращих дронів у світі, якщо взяти ціна-якість, кількість і ланцюжки виробництва, які ми змогли побудувати. Вони розуміють, що сьогодні вони вкладають гроші в наші дрони, а завтра ми ці ж дрони будемо їм постачати”, — наголосив глава держави.

Зі свого боку Курська операція, за словами Зеленського, зруйнувала наративи Росії, що Україна програє, а також продемонструвала факт того, що Кремль не цікавить захист власного населення.

Президент також заявив, що Китай, Індія та Саудівська Аравія можуть за один день зупинити війну Росії проти України, зазначивши, що ці країни мають пригрозити Путіну зупинкою економіки, всього експорту та зниженням цін на енергоресурси.

Крім цього, у вечірньому зверненні Володимир Зеленський повідомив , що в Україні відбудуться зустрічі з американською командою, зокрема заплановані переговори політичних і військових представників. Обговорення стосуватиметься розвитку плану перемоги.

“Ми готуємося до зустрічей в Україні з американською командою — політичні, військові представники. Раніше наші представники — начальник Генштабу і віцепрем’єр-міністр Стефанішина — були у Вашингтоні. Міністр оборони України Умєров, міністр закордонних справ України Сибіга, головнокомандувач Сирський працюють зі своїми колегами в Європі. Розвиваємо наш план перемоги у спілкуванні з партнерами. Окремо йде робота з підготовки другого Саміту миру — справжньої дипломатії. Нам потрібно закінчити війну так, щоб забезпечити безпеку і спокій українцям і всій Україні. Будуть відповідні зустрічі керівника Офісу Єрмака та прем’єр-міністра України Шмигаля. Я вдячний кожному лідеру, кожній державі, які сприйняли наші безпекові аргументи та готові допомагати саме так, щоб спрямувати ситуацію, що склалася, курсом до миру”, — заявив Володимир Зеленський.

Нагадаємо, більшість європейських лідерів підтримали план перемоги України , представлений президентом Володимиром Зеленським. Український лідер 17 жовтня у Брюсселі ознайомив союзників із цим планом — наступного дня після презентації в українському парламенті. На зустрічі в столиці Бельгії обговорили перспективи членства України в НАТО і не тільки.

“Україна ближча до НАТО, ніж будь-коли”: Зеленський дав інтерв’ю після повернення з Брюсселя

Джерело: uatv.ua (Світ)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua