На Кубі стався масштабний блекаут: мільйони людей без світла

19 жовтня 2024 р. 00:08

19 жовтня 2024 р. 00:08


У п'ятницю, 18 жовтня, на одній з основних електростанцій Куби сталась аварія, що призвело до масштабного блекауту в країні. Без світла залишились понад 10 мільйонів людей.

Про це пише Reuters .

На Кубі стався масштабний блекаут: мільйони людей без світла

Незадовго до полудня найбільша й найефективніша електростанція країни, Антоніо Гітеррас, вийшла з ладу, що спричинило загальну відмову мережі, залишивши приблизно 10 мільйонів людей без електрики.

Масштабний блекаут вже призвів до скасування всіх непершочергових урядових послуг. Школи всіх рівнів, включно з університетами, закриті до неділі. Також припинено всі розважальні й культурні заходи, включаючи нічні клуби. У п'ятницю працювати дозволили лише ключовим працівникам державних підприємств у сферах харчування та охорони здоров’я.

Офіційні особи не можуть точно сказати, скільки часу займе відновлення електропостачання. Ця ситуація є новим ударом по острову, де населення вже страждає від нестачі їжі, палива, води та ліків.

«Вирішення цієї критично важливої для країни енергетичної проблеми є головним пріоритетом для керівництва. Не буде спокою, поки електропостачання не буде повністю відновлено» , – наголосив президент Куби Мігель Діас-Канель.

За повідомленням Diario de Cuba , ситуація лише загострила енергетичну кризу в країні — протягом останніх двох тижнів на Кубі щодня відключали електрику на кілька годин. А 11 жовтня електрики не було цілу добу.

Нагадаємо, у суботу, 17 серпня, по всій території Лівану стався блекаут . Це відбулося унаслідок відключення останнього активного блоку на електростанції Захрані через брак палива.

А у червні по усьому Еквадору сталося відключення електроенергії . Масовий блекаут виник через проблеми з лініями електропередач. Як зазначається, збій ліній електропередач спричинив «каскадне відключення».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

На Кубі стався масштабний блекаут: мільйони людей без світла

Джерело: www.slovoidilo.ua (Світ)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua