Осіннє бездоріжжя не матиме значного впливу на перебіг бойових дій — деталі від Дикого

19 жовтня 2024 р. 00:18

19 жовтня 2024 р. 00:18


Осіннє бездоріжжя не матиме значного впливу на перебіг бойових дій, оскільки змінився не тільки клімат в Україні, а й тактика ведення війни. Про це сьогодні, 18 жовтня, в ефірі телеканалу FREEДОМ розповів екскомандир взводу батальйону “Айдар” Євген Дикий.

“Клімат в Україні вже інший; у нас немає цього класичного осіннього бездоріжжя, коли затяжні дощі заливають так, що усе розкисає і не проходить бронетехніка. Ба більше, роль бронетехніки сильно зменшилася за час цієї війни, оскільки вона не виживає під ударами дронів. Набагато більше значення мають малі піхотні групи та дронники, а також артилерія. Як і раніше, від неї дуже багато залежить”, — сказав він.

Як він зазначив, тактики ведення війни змінилися, і старі моделі, такі як використання “танкових клинів”, не застосовні в поточній ситуації.

“Тому я не думаю, що погода буде сильно впливати на перебіг бойових дій. Якщо ми згадаємо дві попередні осені, великі пересування колонами припинялися. Так воно і зараз зупинено, але з інших причин, за винятком Курщини, де справді триває високоманеврова війна”, — наголосив Дикий.

За його словами, саме в Курській області РФ нині активно пересуваються як українські, так і російські війська.

“Усе інше — це, по суті, окопна війна, де просування на кожні пів кілометра займає тижні наполегливих боїв, тобто за кожну посадку, за кожну багатоповерхівку. У цій ситуації погода впливає набагато менше. Але навіть у попередні дві осені спостерігалося деяке призупинення мобільних дій, а потім, щойно хоч трохи підсихало, взимку інтенсивність бойових дій була анітрохи не нижчою, ніж улітку”, — підсумував Євген Дикий.

Нагадаємо , речник Української добровольчої армії “Південь” Сергій Братчук раніше зазначив, що росіяни, використовуючи всі свої ресурси, поспішають вийти на адміністративні кордони Донецької та Луганської областей, тому на фронті збільшилася кількість бойових зіткнень.

Осіннє бездоріжжя не матиме значного впливу на перебіг бойових дій — деталі від Дикого

Джерело: uatv.ua (Світ)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua