Окупанти понад 50 разів намагалися прорвати оборону ЗСУ на Курахівському напрямку — про ситуацію повідомив Генштаб

19 жовтня 2024 р. 09:09

19 жовтня 2024 р. 09:09


Протягом минулої доби на фронті відбулось 202 бойових зіткнення. Армія РФ завдала по позиціях українських підрозділів та населених пунктах два ракетних удари, застосувавши три ракети, 64 авіаудари, скинувши 91 керовану авіабомбу. Крім цього, ворог здійснив понад 3,5 тисячі обстрілів, з них 78 — із реактивних систем залпового вогню, та задіяв для уражень понад 1 400 дронів-камікадзе. Про це сьогодні, 19 жовтня, повідомили у Генеральному штабі Збройних сил України, інформує FREEДОМ .

Три удари по районах зосередження особового складу й техніки противника завдали за минулу добу авіація, ракетні війська та артилерія Сил оборони. До того ж уражено три гармати на вогневих позиціях та ще один важливий об’єкт російських окупантів.

На Харківському напрямку ворог чотири рази проводив наступальні дії в районі Вовчанська.

Кількість бойових зіткнень за добу на Куп’янському напрямку досягла 23. Сили оборони відбивали атаки росіян в районі Голубівки, Синьківки, Новоосинового, Степової Новоселівки, Піщаного, Колісниківки, Вишневого та Лозової.

На Лиманському напрямку ЗСУ зупинили 14 атак противника. Основні зусилля загарбники концентрували в районах Греківки, Дружелюбівки, Тернів, Макіївки та Торського.

Три спроби загарбників просунутись уперед поблизу Часового Яру, Предтечиного та Ступочок українські військові зупинили на Краматорському напрямку. Ворог діяв за підтримки авіації — бив КАБами у районі Никифорівки.

За підтримки бомбардувальної авіації ворог сім разів атакував у районах Торецька та Деліївки на Торецькому напрямку.

35 атак за минулу добу відбили українські захисники на Покровському напрямку. Ворог намагався просунутись неподалік від Романівки, Селидового, Променя та Михайлівки.

Сили оборони продовжують стримувати російських окупантів на Курахівському напрямку. В районах населених пунктів Желанне Друге, Новодмитрівка, Гірник, Новоселидівка, Курахівка, Георгіївка, Антонівка, Дальнє, Катеринівка та Костянтинівка окупанти 55 разів намагалися прорвати українські оборонні рубежі.

Українські військові зупинили 10 ворожих атак в районі Новоукраїнки та Богоявленки на Времівському напрямку.

На Оріхівському напрямку окупаційні війська один раз штурмували позиції Сил оборони біля Новоданилівки.

Шість марних спроб захопити позиції українських захисників за минулу добу здійснив ворог на Придніпровському напрямку.

Оперативна обстановка на Волинському та Поліському напрямках — без суттєвих змін. Ознак формування наступальних угруповань ворога не виявлено.

На кордоні з Чернігівською областю армія РФ проводить розвідувальну діяльність та артилерійські обстріли.

Сили оборони України продовжують операцію на Курському напрямку, де ворог за минулу добу завдав 36 авіаударів, застосувавши 54 керовані авіабомби. Крім того, росіяни здійснили понад 200 обстрілів.

Нагадаємо, за минулу добу Сили оборони України ліквідували на фронті 1 380 російських військових . Крім того, знищено вісім танків ворога, 78 безпілотників та 19 ББМ.

Окупанти понад 50 разів намагалися прорвати оборону ЗСУ на Курахівському напрямку — про ситуацію повідомив Генштаб

Джерело: uatv.ua (Світ)