Це має стати червоною лінією для США, – конгресмен про використання Росією військ КНДР

19 жовтня 2024 р. 10:10

19 жовтня 2024 р. 10:10


Основні тези

  • Конгресмен Майк Тернер заявив, що використання Росією військ КНДР проти України має стати червоною лінією для США.
  • Тернер зазначив, що Росія планує використати 10 тисяч солдатів Північної Кореї у війні проти України, що підтверджують українські та південнокорейські спецслужби. Конгресмен вважає це крайньою ескалацією у війні.
  • Керівник Центру протидії дезінформації Андрій Коваленко заявив, що справжньою червона лінія – вважати російську воєнну інфраструктуру законною ціллю для західної зброї.

Конгресмен відправив Байдену листа через війська КНДР в Україні

00:00

01:03

Аудіо синтезовано з використанням AI.

Використання Росією північнокорейських військ проти України має бути червоною лінією для США. Адміністрації Байдена вже надіслали відповідний лист.

Про це повідомив голова Комітету з питань розвідки Палати представників Майк Тернер у мережі Х . Він також опублікував свій лист до Байдена у мережі, передає 24 Канал .

Важливо Північна Корея вторгається в Європу разом з Росією, – Сибіга закликає Захід негайно реагувати

Війська КНДР в Україні мають стати червоною лінією для США

Конгресмен Тернер заявив, що війська Північної Кореї, які Росія використовує у війні проти України, має стати червоною лінією для США. Відтак, він відправив адміністрації Байдена відповідного листа.

Чому адміністрація Байдена – Гарріс не змогла вчасно поінформувати Конгрес про пересування північнокорейських військ до Росії? Сьогодні я надіслав листа президенту Байдену з вимогою, щоб його адміністрація надала відповіді на запитання Комітету з питань розвідки, й щоб використання північнокорейських військ проти України стало червоною лінією для США і НАТО,
– наголосив конгресмен.

У листі, який Тернер опублікував у мережі, згадується про 10 тисяч солдатів КНДР, яких Росія планує використовувати у війні проти України. Конгресмен також додає, що ці дані підтверджують українські та південнокорейські спецслужби. Відтак, Тернер вважає ці події "крайньою ескалацією" у війні.

Це має стати червоною лінією для США, – конгресмен про використання Росією військ КНДР

Насправді, справжня червона лінія – це почати вважати воєнну інфраструктуру Росії законною ціллю для західної зброї,
– наголосив Коваленко.

Раніше у мережі опублікували кадри, як Росія екіпірує солдатів з Північної Кореї у форму загарбницької армії. Відомо, що це відбувалося на Сергіївському полігоні на Далекому Сході Росії.

Це має стати червоною лінією для США, – конгресмен про використання Росією військ КНДР

Джерело: 24tv.ua (Світ)