Два дні проливних дощів призвели до сильних повеней у центральній Франції (ВІДЕО)

19 жовтня 2024 р. 10:28

19 жовтня 2024 р. 10:28


Прем'єр-міністр Франції заявив у п'ятницю, що пожежники та інші рятувальники взяли участь приблизно в 2300 операціях, зокрема з порятунку життів, унаслідок найсильнішої за останні 40 років повені в центральній Франції.

Мішель Барньє відвідав кризовий центр французької влади в Парижі і сказав, що такого сильного дощу не було на пам'яті багатьох людей. Понад 1000 людей було евакуйовано. Більшість із них змогли повернутися додому в п'ятницю.

Барньє також високо оцінив уперше застосовану систему оповіщення, яка розсилає текстові повідомлення, що закликають людей у постраждалих районах відкласти або скасувати заплановані поїздки і залишатися в безпечному місці.

Французьке метеорологічне агентство Meteo France повідомило, що за 48 годин у деяких районах регіонів Ардеш і Лозер випало до 700 міліметрів опадів.

У четвер національний залізничний оператор SNCF призупинив рух регіональних поїздів між містами Ліон і Сент-Етьєн, заявивши, що шляхи непрохідні. За словами представників компанії, місцеві поїзди курсуватимуть із перебоями протягом кількох днів.

Головна автомагістраль між двома містами також була затоплена і залишалася закритою в п'ятницю.

Вранці в п'ятницю метеорологічна служба Франції скасувала червоне попередження про погану погоду, але все ж таки попередила про можливі сильні дощі та повені на південному заході Франції.

Два дні проливних дощів призвели до сильних повеней у центральній Франції (ВІДЕО)

Джерело: www.epochtimes.com.ua (Світ)