У Молдові сказали, скільки РФ уже витратила грошей, щоб зірвати вибори в країні

19 жовтня 2024 р. 11:24

19 жовтня 2024 р. 11:24


Віцепрем'єр-міністр Молдови Христина Герасимова заявила, що Росія вже витратила майже 100 мільйонів євро на спроби зірвати президентські вибори в країні та референдум щодо вступу Молдови до ЄС. Про це повідомляє Bloomberg .

Герасимова уточнила, що гроші Кремль спрямував на дезінформацію, підкуп виборців та операції з дестабілізації політичної обстановки в країні. Вона зазначила, що подібні методи РФ використовує або буде використовувати на території інших країн.

Нашим партнерам має бути зрозуміло одне: ми є полігоном для випробування нових методів - і все, що спрацює в Молдові, буде використане і в інших країнах, - зазначила вона.

Герасимова підкреслила, що головною метою Москви залишається "не дати Молдові вступити в ЄС"

Росіяни поганять жителів країни тим, що якщо Молдова вступить до Євросоюзу, то це автоматично означатиме те, що жителів країни відправлять на війну. Через вторгнення Росії в Україну молдавани побоюються голосувати за вступ до ЄС на референдумі, - сказала вона.

Вона назвала прокремлівський рух у Молдові головним важелем впливу Кремля в країні і вказала, що уряду країни відомо, що Росія готується використовувати понад 300 підготовлених оперативників для провокацій.

Зазначимо, Кремль "категорично відкидає" звинувачення у втручанні в президентські вибори в Молдові і звинувачує уряд країни в проведенні "агресивної антиросійської політики".

Нагадаємо, 20 жовтня в Молдові заплановані вибори президента. Одночасно з ними в країні буде проведено референдум про вступ до ЄС.

У Молдові сказали, скільки РФ уже витратила грошей, щоб зірвати вибори в країні

Джерело: socportal.info (Світ)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua