Новим форматом західної підтримки мають стати інвестиції у ВПК України — думка

19 жовтня 2024 р. 12:17

19 жовтня 2024 р. 12:17


Одним із форматів західної допомоги Україні, який може бути оголошений на засіданні Контактної групи з оборони України (формат “Рамштайн”) у листопаді, мають стати інвестиції в український військово-промисловий комплекс. Таке рішення має безперечні переваги: забезпечити Україну необхідним їй озброєнням без дискусій про те, що можна чи не можна давати. Таким поглядом у ефірі FREEДOM поділився німецький політолог, аналітик Стокгольмського центру східноєвропейських досліджень Андреас Умланд.

“Данія була піонером щодо цього, яка замовила просто для української армії в українського військово-промислового комплексу зброю. І це, мені здається, найперспективніший шлях розвитку, бо тоді відпадають усі ці дискусії всередині, скажімо, Німеччини навколо постачання якоїсь зброї… Якби можна було б просто цю підтримку перенаправити в саму Україну, тоді Україна може сама побудувати те, що їй треба”, — наголосив Умланд.

Він додав, що зараз, наприклад, не бачить бажання Німеччини постачати Україні ракети TAURUS. Проте Київ, у разі інвестицій в його ВПК, сам зможе розв’язати питання своєї далекобійності.

“Скажімо, щодо цих крилатих ракет TAURUS, які вже дуже довго обговорюються, я не бачу поки що там буде позитивне рішення, допоки принаймні канцлером Німеччини є Олаф Шольц. Можливо, після наступних виборів, 2025 року, в Німеччині щось зміниться… І виходом із цієї ситуації були б інвестиції в український військово-промисловий комплекс”, — вважає аналітик Стокгольмського центру східноєвропейських досліджень.

Нагадаємо, на думку німецького політолога, аналітика Стокгольмського центру східноєвропейських досліджень Андреаса Умланда, під час зустрічі в Берліні лідерів США, Німеччини, Франції та Великої Британії міг обговорюватися майбутній “Рамштайн” і погоджуватися пакет заходів щодо підтримки України, який буде на ньому проголошено.

Новим форматом західної підтримки мають стати інвестиції у ВПК України — думка

Джерело: uatv.ua (Світ)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua