Військових КНДР можуть відправити на посилення російського угруповання в Курській області — аргументи Коваленка

19 жовтня 2024 р. 16:16

19 жовтня 2024 р. 16:16


У Російської Федерації великі проблеми з людським ресурсом, зокрема на Курському напрямку. Всупереч тому, що в регіоні вже зосереджено понад 40 тис. військових, російський “контрнаступ” не має успіху. Не виключено, що для посилення свого угруповання РФ залучатиме солдатів із Північної Кореї. Таку думку в ефірі телеканалу FREEДОМ сьогодні, 19 жовтня, висловив військово-політичний оглядач групи “Інформаційний спротив” Олександр Коваленко.

“У Російської Федерації зараз виникають серйозні проблеми з людським ресурсом, який необхідний для стабілізації лінії зіткнення, зокрема в Курській області. Як ми бачимо, їхній “контрнаступ”, що розпочався 10 вересня, не приніс якихось істотних результатів. Минуло вже практично півтора місяця, але, попри те, що зосереджене угруповання вже понад 40 тисяч у Курській області з боку російських військ, істотного результату навіть при такій кількісній перевазі не фіксується. Тому посилення курського угруповання бачиться російському командуванню виключно людським ресурсом”, — сказав оглядач.

Коваленко нагадав, що російські окупанти “вкрай щільно” розподілені по певних локаціях у зоні бойових дій на території України, а тому є дефіцит.

“Залишається тільки взяти ресурс звідкись ззовні, з іншої якоїсь країни, зокрема Північної Кореї. Тому вони будуть таким чином намагатися компенсувати нестачу людського ресурсу. Щонайменше у ближній тиловій зоні по лінії зіткнення”, — сказав гість ефіру.

Він також не виключає, що для солдатів КНДР російським військовим командуванням буде виділятися окрема ділянка, на якій вони повинні будуть просуватися, досягнувши якихось успіхів у штурмових діях.

“Можемо говорити про те, що окремо взяту ділянку [фронту] виділять виключно для оперування північнокорейських військових. Але в будь-якому разі вони повинні будуть взаємодіяти з іншими підрозділами: запитувати артилерійську підтримку, авіаційну. Повинні будуть не потрапити під удар російської ж артилерії або російської ж авіації. Тобто взаємодія в таких умовах має відбуватися постійно. І не просто в режимі 24 на 7, вона має відбуватися у щохвилинному режимі”, — акцентував Коваленко.

З огляду на мовний бар’єр, північнокорейцям буде вкрай складно ефективно використовувати свій ресурс навіть на окремо взятій ділянці фронту, вважає експерт.

“І той факт, що в Курській області присутня велика кількість підрозділів, знятих абсолютно з різних плацдармів, які перейшли з груп військ абсолютно з різних напрямків — з лівобережної Херсонщини, з Куп’янського напряму, з Времівського, ще раз вказує на те, що Росія не має достатнього резерву, який вона може використовувати одномоментно для закриття потреб навіть на своїй території. Тому вона і звертається за підтримкою до Північної Кореї. Як би це не звучало неймовірно, але не вистачає свого власного людського ресурсу для війни проти України”, — резюмував гість ефіру.

Нагадаємо, Головне управління розвідки Міноборони України підтвердило , що близько 11 тисяч північнокорейських солдатів до 1 листопада будуть готові воювати проти України.

Військових КНДР можуть відправити на посилення російського угруповання в Курській області — аргументи Коваленка

Джерело: uatv.ua (Світ)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua