Евакуюють мирних: ситуацію на Куп’янському напрямку прокоментував Романенко

19 жовтня 2024 р. 16:43

19 жовтня 2024 р. 16:43


Російські окупаційні війська протягом тривалого часу ведуть наступальні дії в районі міста Куп’янськ Харківської області. Спочатку точкою концентрації їхніх зусиль була Синьківка, проте там вони досі не мають там помітних успіхів. Однак вони досягли їх на півдні — у районі населеного пункту Піщане. Про це сьогодні, 19 жовтня, в ефірі телеканалу FREEДOM сказав засновник благодійного фонду “Закриємо небо України”, генерал-лейтенант Ігор Романенко.

“У районі Піщаного майже вийшли до річки [Оскіл], у район переправ через цю річку. Але головне, що вони розділили фактично [територію] на дві частини, з погляду логістики, з погляду військових дій. І таким чином у північній частині, там, де Куп’янськ-Вузловий, ЗСУ ведуться наполегливі бойові дії, щоб зірвати цей план охоплення: на південь від Сіньківки [на півночі] та з Піщаного на півдні”, — пояснив він.

За словами Романенка, Вовчанська операція противника є частиною цього задуму росіян.

“Наступальні дії на Вовчанськ та спроби його зайняти для того, щоб далі просуватися знову-таки у фланг і тил угруповання наших військ, які обороняють Куп’янськ”, — говорить він.

Гість ефіру наголосив: поки що Сили оборони перешкоджають реалізації задумів противника, проте евакуація мирного населення свідчить про те, що на Куп’янському напрямку може скластися важка і навіть критична ситуація.

Нагадаємо, за даними Генерального штабу Збройних сил України, кількість бойових зіткнень за добу на Куп’янському напрямку досягла 23. Сили оборони відбивали атаки росіян у районі Голубівки, Синьківки, Новоосинового, Степової Новоселівки, Піщаного, Колесниківки, Вишневого та Лозової.

З 15 жовтня у Куп’янську та трьох прифронтових громадах: Кіндрашівській, Курилівській та Петропавлівській оголошено обов’язкову евакуацію мирних жителів. У першу чергу вивозять тих, хто живе на лівому, ближчому до російських військ, березі Оскола.

Евакуюють мирних: ситуацію на Куп’янському напрямку прокоментував Романенко

Джерело: uatv.ua (Світ)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua