На Кубі вдруге повністю вимкнулася електроенергія (фото)

19 жовтня 2024 р. 18:00

19 жовтня 2024 р. 18:00


У суботу, 19 жовтня, зранку на Кубі знову повністю зникла електроенергія. Це відбулося лише через декілька годин після того, як влада оголосила про початок відновлення електропостачання.

Таку інформацію оприлюднила агенція Reuters . Журналісти зазначили, що кубинський мережевий оператор UNE о 06:15 повідомив про "повне відключення національної електроенергетичної системи".

Там додали, що "працюють над відновленням". Оператор мережі не надав жодних подробиць про те, що спричинило повторний збій мережі або скільки часу знадобиться для відновлення роботи.

Електромережа Куби вперше "впала" близько опівдня в п'ятницю після того, як одна з найбільших електростанцій на острові вийшла з ладу, раптово залишивши без світла понад 10 мільйонів людей.

Ще до аварії електромережі дефіцит електроенергії в п’ятницю змусив комуністичний уряд Куби відправити неосновних державних працівників додому та скасувати шкільні заняття для дітей, намагаючись заощадити паливо для виробництва. Сильний вітер, спричинений ураганом Мілтон минулого тижня, ускладнив доставлення до острова дефіцитного палива човнами.

Цього року постачання палива на острів значно впали, оскільки Венесуела, Росія та Мексика, колишні основні постачальники, скоротили свій експорт на Кубу.

Уряд Куби також звинувачує США у постійних труднощах із придбанням палива та запчастин для експлуатації й обслуговування своїх нафтових електростанцій через торгове ембарго та санкції. США в п'ятницю заперечили будь-яку причетність до обвалу електромережі на Кубі.

Нагадаємо, в липні стало відомо, що Білорусь може постачати до деяких країн товари, обладнання чи технології . Це стосується, зокрема, Куби. Такі процеси відбуваються в обмін на санкційну продукцію.

Підписуйтеся на нас в , щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

На Кубі вдруге повністю вимкнулася електроенергія (фото)

Джерело: trueua.info (Світ)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua