Російські війська підійшли до Селидового з трьох боків: ситуацію на Покровському напрямку оцінив генерал-лейтенант

19 жовтня 2024 р. 18:57

19 жовтня 2024 р. 18:57


Російські війська підійшли до Селидового Донецької області з трьох боків. Крім цього, після захоплення Вугледара противник також зосередив зусилля на захопленні Курахового, що знаходиться на півдні Покровського напрямку. Про це сьогодні, 19 жовтня, в ефірі телеканалу FREEДОМ розповів засновник благодійного фонду “Закриємо небо України”, генерал-лейтенант Ігор Романенко.

“Селидове охоплено з трьох сторін: здійснено таке оперативне охоплення. Називають оперативним, але, загалом, на тактичному рівні спосіб, коли вони вирішують ці завдання. Тобто в лоб по фронту діяти не виходить, тоді застосовуються додаткові засоби з нанесення авіаційних і артилерійських ударів. Як правило, авіаційних із застосуванням керованих авіабомб, а також обходом по фронту з флангів”, — сказав він.

Водночас, як він зазначив, у районі Часового Яру спостерігаються аналогічні спроби охоплення міста з флангів, як це відбувається в Селидовому.

“У Часовому Яру [намагаються обійти через мікрорайон] Канал із півночі, де розташована Калинівка, і на півдні — через Іванівське. Це відбувається і в багатьох інших місцях, де міні- або більш масштабні операції здійснюються, зокрема таке охоплення має місце і навколо Селидового”, — зазначив Романенко.

Генерал-лейтенант наголосив, що після збою наступального імпульсу на Покровському напрямку російські сили перегрупувалися і більше зосередилися на Вугледарі та Кураховому.

“Як відомо, Вугледар їм вдалося захопити. Тепер основні сили спрямовуються в район Курахового і через нього на Покровськ. На мій погляд, головна мета — це все-таки Покровськ. Однак, якщо подивитися на карту, видно, що Вугледар — Курахове — Покровськ — це південний напрямок, де намагаються охопити наше Покровське угруповання, але зусилля також докладають і з півночі. Тобто такі плани вони не залишають”, — підсумував Ігор Романенко.

Як повідомлялося , протягом минулої доби на фронті відбулось 202 бойових зіткнення. Армія РФ завдала по позиціях українських підрозділів та населених пунктах два ракетних удари, застосувавши три ракети, 64 авіаудари, скинувши 91 керовану авіабомбу. Крім цього, ворог здійснив понад 3,5 тисячі обстрілів, з них 78 — із реактивних систем залпового вогню, та задіяв для уражень понад 1 400 дронів-камікадзе.

Російські війська підійшли до Селидового з трьох боків: ситуацію на Покровському напрямку оцінив генерал-лейтенант

Джерело: uatv.ua (Світ)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua