Союзникам Києва щодо РФ важливо уникнути помилок, які були під час Другої світової війни, — Лісний

19 жовтня 2024 р. 18:57

19 жовтня 2024 р. 18:57


План перемоги України складається з п’яти пунктів і трьох секретних доповнень, доступних тільки союзникам Києва. Запрошення України до НАТО — перший пункт цього стратегічного документа. Водночас деякі союзники України поки що не готові прийняти Україну в Альянс, пояснюючи це тим, що не хочуть деескалації з Росією. Але насправді щодо РФ не можна робити ті самі помилки, що були свого часу стосовно Гітлера. Таку думку сьогодні, 19 жовтня, в ефірі телеканалу FREEДOM висловив президент Аналітичного центру “Політика” Олег Лісний.

“Потрібно нагадати, які країни не давали Україні можливість почати свій шлях до НАТО, так, як ми цього хотіли. Це — Сполучені Штати і Німеччина. Чому вони так роблять? Пояснень багато, зокрема, з їхнього погляду, що це політика деескалації. Насправді ж ця політика умиротворення агресора вже давно себе вичерпала. За логікою США — не будемо брати Україну в НАТО, щоб не дражнити ведмедя. А з боку диктаторських режимів це розглядається зовсім по-іншому — це слабкість. Тому, я вважаю, що таке сприйняття з боку США — помилкове”, — констатував Лісний.

Він також зазначив, що деякі союзники України намагаються не помічати небезпеку від Росії, інші все це бачать, але бояться щось робити.

Дехто з наших партнерів думає, що в Росії щось станеться само собою, і тоді Україну не потрібно буде приймати в НАТО, а Росія сама по собі перестане бути загрозою. Але це інфантильний підхід. Інші партнери не тільки не бачать загрози від РФ, але ще й бояться її. На мою думку, Росія як імперія повинна повторити долю Радянського Союзу — впасти. Поки цього не станеться, це буде колосальна загроза не тільки для України. Президент і говорить про те, що це глобальна загроза. І тому ми у своєму плані перемоги, у формулі миру апелюємо до міжнародного права і до наших партнерів. Тому що проґавили таку терористичну організацію, яка поки що називається Російською Федерацією. Зрозуміло, що Захід поки що не бачить загроз для себе з боку РФ. Думка зміниться, коли російські танки підуть по їхній території. На початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну на деяких танках було написано: «На Берлін», тобто РФ не проти повторити. Однак союзникам не можна повторювати помилок, які були свого часу стосовно Гітлера”, — резюмував Олег Лісний.

Союзникам Києва щодо РФ важливо уникнути помилок, які були під час Другої світової війни, — Лісний

Джерело: uatv.ua (Світ)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua