В Австралії за ґрати кидатимуть дітей від 10 років

19 жовтня 2024 р. 19:45

19 жовтня 2024 р. 19:45


На Північних територіях Австралії до кримінальної відповідальності знову притягуватимуть дітей від десяти років. Зокрема, їх зможуть саджати до в'язниць. Про це пише ВВС.

Вказується, що це не новація для цих територій. Раніше тут вже існувала така норма. Однак, під тиском правозахисних організацій, вік кримінальної відповідальності було піднято до 12 років. Тепер же, Аграрна ліберальна партія, яка прийшла до влади в серпні цього року, заявила, що в інтересах боротьби з підлітковою злочинністю вік слід знову знизити до 10.

Якщо ввести кримінальну відповідальність для дітей у такому ранньому віці, це допоможе утримати їх від скоєння злочинів у майбутньому, - переконані політики.

Як зазначає видання, найчастіше діти потрапляють до в'язниць саме на Північних територіях країни. І частіше такими виявляються представники корінного населення.

Своєю чергою, уряд Австралії вказує, що у 2022 - 2023 роках приблизно 4,4 тис. дітей віком від 10 до 17 років перебували у в'язницях країни, водночас Північна територія ухвалила 273 такі вироки. Наразі продовжує перебувати за ґратами 41 дитина віком від 10 до 13 років.

Однак, як додає портал із посиланням на дослідження правозахисних груп, позбавлення волі дітей підвищує ймовірність рецидивів і часто згубно впливає на здоров'я, освіту та зайнятість молодих людей.

В Австралії за ґрати кидатимуть дітей від 10 років

Джерело: socportal.info (Світ)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua