Україна підписала з Німеччиною угоду щодо посилення ППО — підсумки першої оборонної зустрічі міністрів G7

19 жовтня 2024 р. 22:02

19 жовтня 2024 р. 22:02


Сьогодні, 19 жовтня, в італійському Неаполі відбулася перша зустріч міністрів “Групи семи”. Вона присвячена питанням оборони та безпеки. На порядку денному зокрема — війна Росії проти України. Міністри оборони країн “Групи семи” підтримують незворотній шлях України до повної євроатлантичної інтеграції, включно з членством у НАТО. Про це йдеться у спільній заяві за підсумками зустрічі в Неаполі, повідомляє FREEДOM .

Повідомляється, що в заході також взяв участь генеральний секретар НАТО Марк Рютте. Раніше глава Альянсу говорив про плани обговорити з міністрами оборони країн G7 посилення підтримки України та нарощування оборонного виробництва. Також на зустріч прибув міністр оборони України Рустем Умеров і верховний представник ЄС із зовнішніх справ і політики безпеки Жозеп Боррель.

“Одним із центральних пунктів зустрічі була тверда підтримка України, яка вже понад два з половиною роки захищає свій суверенітет від жорстокого і нелегітимного нападу Росії. Ми беззастережно засудили агресію Москви, яка вирішила застосувати насильство проти суверенної держави в поєднанні з методами гібридної війни та безвідповідальною ядерною риторикою”, — цитує міністра оборони Італії Гвідо Крозетто видання Reuters.

Також, на засіданні Україна підписала з Німеччиною угоду щодо посилення системи протиповітряної оборони (ППО) України. Про це заявив міністр оборони Рустем Умеров.

Україна підписала з Німеччиною угоду щодо посилення ППО — підсумки першої оборонної зустрічі міністрів G7

Джерело: uatv.ua (Світ)