Замах на Нетаньягу: дрон "Хезболли" атакував будинок прем'єр-міністра Ізраїлю

19 жовтня 2024 р. 22:23

19 жовтня 2024 р. 22:23


У суботу, 19 жовтня, зранку безпілотник "Хезболли" атакував приватний будинок прем'єр-міністра Ізраїлю Беньяміна Нетаньягу. Політик заявив, що іранські агенти намагалися його вбити.

Про це повідомило видання The Times of Israel . Журналісти посилаються на заяву офісу прем'єр-міністра, де зазначили, що безпілотник, запущений "Хезболлою" з Лівану вибухнув у центральному приморському місті Кейсарія зранку в суботу. При цьому він цілився у приватний будинок Нетаньягу. Прем'єр-міністра та його дружини в будинку не було, ніхто не постраждав.

Перед цим ЦАХАЛ повідомив, що "обстріляли будинок" в елітному містечку, відомому своїми шикарними віллами, римськими руїнами та амфітеатром.

"Агенти Ірану, які намагалися сьогодні вбити мене та мою дружину, зробили гірку помилку. Ми продовжимо знищувати ваших терористів, ми повернемо наших заручників із Гази, ми повернемо наших мешканців на півночі" , — заявив Нетаньягу в суботу ввечері.

Тим часом журналісти зауважили, що це перший випадок від початку війни, коли уражено ціль, безпосередньо пов'язану з Нетаньягу.

В Армії оборони Ізраїлю заявили, що цей безпілотник був одним із трьох, які запустили з території Лівану, два інші вдалося збити. Військові додали, що розслідують інцидент, під час якого, ймовірно, сталося декілька збоїв в ізраїльській системі попередження. Перед вибухом безпілотника в Кейсарії не звучали попереджувальні сирени.

Атака на будинок Нетаньягу сталася через день після того, як угруповання "Хезболла" заявило, що вступає в нову фазу боротьби з ізраїльськими військами, додавши, що за останні декілька днів воно застосувало нову зброю, зокрема, нові типи високоточних ракет і безпілотників із вибуховими пристроями.

Нагадаємо, вчора стало відомо, що Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) ліквідувала командира "Хезболли" в районі Кани . Йдеться про Джалалу Мустафу Харірі, який служив командиром бойовиків на півдні Лівану.

Підписуйтеся на нас в , щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Замах на Нетаньягу: дрон "Хезболли" атакував будинок прем'єр-міністра Ізраїлю

Джерело: trueua.info (Світ)