План перемоги та другий Саміт миру: президент України провів зустріч із міністром закордонних справ Франції

19 жовтня 2024 р. 22:29

19 жовтня 2024 р. 22:29


Президент Володимир Зеленський сьогодні, 19 жовтня, провів зустріч із новопризначеним міністром Європи та закордонних справ Франції Жаном-Ноелем Барро, який здійснив свій перший візит в Україну. Сторони обговорили питання підтримки Києва, план перемоги та передумови проведення другого Саміту миру. Про це повідомляє FREEДОМ із посиланням на пресслужбу глави держави.

Володимир Зеленський подякував за підтримку України з боку Франції та президента Еммануеля Макрона.

“Я дуже задоволений результатом нашої останньої зустрічі з президентом. Нині він один із лідерів, які нас підтримують. Зараз для нас дуже відповідальний період, важкий період, тому дуже важливо зберегти єдність між лідерами навколо України. І я вдячний йому за цю величезну роботу”, — сказав він.

Президент відзначив важливість послідовної військової допомоги, яку Франція надає Україні для протистояння російській агресії, а також важливість підготовки й оснащення українських військових.

Сторони також обговорили план перемоги України, який є мостом до реалізації формули миру через дипломатію та організацію другого Саміту миру.

“Велике спасибі за підтримку плану. І звичайно, нам дуже потрібна допомога, а також активна робота з партнерами щодо консолідації підтримки, особливо в питанні запрошення до НАТО та зміцнення нашої армії, оборонних можливостей, нашого внутрішнього виробництва”, — наголосив Зеленський.

Він також подякував міністру за успішну організацію Францією 17 жовтня в Парижі тематичної конференції щодо першого пункту формули миру — “Ядерна безпека”, у якому Париж є лідером.

Крім цього, співрозмовники обговорили подальшу реалізацію формули миру й передумови проведення другого Саміту миру.

У пресслужбі додали, що на початку листопада Україна підготує спільну мирну рамку, яка врахує конструктивні позиції країн Глобального Півдня, що має наблизити проведення другого Саміту миру.

План перемоги та другий Саміт миру: президент України провів зустріч із міністром закордонних справ Франції

Джерело: uatv.ua (Світ)