Уряд США оголосив винагороду в 10 мільйонів доларів за інформацію про прокремлівський військовий блог "Рыбарь"

19 жовтня 2024 р. 23:04

19 жовтня 2024 р. 23:04


Уряд США оголосив винагороду в розмірі 10 мільйонів доларів за інформацію, яка «допоможе встановити особу або місцезнаходження» російського військового блогу «Рыбарь» та його співробітників.

Про це пише Bloomberg з посиланням на заяву, опубліковану на сайті Держдепу США.

«Рыбарь», у якого понад 1,3 мільйона підписників на його Telegram-каналі, зосередженому переважно на вторгненні Кремля в Україну, має на меті «зміцнення військового потенціалу Росії та просування проросійських і антизахідних наративів», - йдеться в заяві.

Згідно з інформацією на сайті американського уряду, пише Bloomberg, цей канал спочатку курував нині покійний ватажок ПВК «Вагнер» Євген Пригожин. Нині «Рыбарь» керує пропагандистськими соціальними мережами #HOLDTHELINE і #STANDWTHTEXAS «з метою просування політичних інтересів російського уряду» в США.

«Рыбарь» отримує фінансування від російської державної оборонно-промислової корпорації «Ростех», яка перебуває під санкціями США з 2022 року.

Крім того, за даними Держдепу, «Рыбарь» створив канал TEXASvsUSA у соцмережі X, який має на меті «сприяти соціальному розколу, розпалювати партійну і расову ворожнечу, заохочувати ненависть і насильство» в США напередодні президентських виборів, які відбудуться наступного місяця.

Нагадаємо, раніше під санкції США потрапили головна редакторка RT Маргаріта Сімоньян, її заступники Єлізавєта Бродская та Антон Анісімов, заступник директора англомовного мовлення Андрєй Кіяшко, керівник проєктів цифрових медіа Константін Калашніков та його підлегла Єлєна Афанасьєва.

Анісімов, за даними Мінфіну США, діє за дорученням російської Федеральної служби безпеки, а Афанасьєва є підставною особою, яка намагалась вийти на американських посадовців і завербувати їх.

Також санкції стосуються членів прокремлівської хакерської групи RaHDit, яка складається з чинних і колишніх співробітників російської розвідки: Алєксєя Гаращенка, Анастасії Єрмошкіной та Алєксандра Нєженцева.

Гаращєнко очолює RaHDit, на момент початку керівництва групою був офіцером ФСБ. Він безпосередньо взаємодіє з співробітниками російських спецслужб і спецслужб, співробітниками Адміністрації президента РФ і співробітниками RT.

Санкції також запроваджено проти російської автономної некомерційної організації (АНО) "Диалог", пов’язаної з російською операцією впливу "Двійник" , її дочірньої організації АНО "Диалог Регионы", а також керівника обох цих компаній –  Владіміра Табака.

Уряд США оголосив винагороду в 10 мільйонів доларів за інформацію про прокремлівський військовий блог "Рыбарь"

Джерело: zn.ua (Світ)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua