Північна Корея має намір підготувати своїх солдатів до умов сучасної війни, — Варченко

20 жовтня 2024 р. 00:15

20 жовтня 2024 р. 00:15


Північна Корея (КНДР) використовуватиме російську агресію проти України як можливість підготувати своїх солдатів до умов сучасної війни. Про це сьогодні, 19 жовтня, в ефірі телеканалу FREEДОМ заявив експерт з питань національної безпеки Іван Варченко.

“У мене немає причин говорити про те, що Північна Корея не налаштована допомагати Росії і згодна лише підігравати інформаційно, оскільки ми бачили ракети і снаряди з Північної Кореї, бачили їх уже в українських полях, бачили, як вони працюють по українських населених пунктах. Немає причин говорити, що Північна Корея не є для нас ворожою державою, яка простягнула руку агресору — Росії, яка напала на Україну”, — сказав він.

Експерт наголосив, що Північна Корея може бачити вигоду в удосконаленні своєї армії користуючись з повномасштабної війни Росії проти України.

“Можливість бути ближче до поля бойових дій дає змогу, звісно ж, удосконалити армію, зробити її більш готовою до тих викликів і до тих особливостей ведення війни, які актуальні на той чи інший історичний момент. На сьогодні українське поле битв є дуже цікавим, і тут, як би це не звучало, воно також цікаве для інших держав, які бажають навчити свої збройні сили сучасним бойовим діям”, — зазначив він.

Варченко також нагадав, що Північна і Південна Кореї перебувають у стані війни, оскільки після 1953 року країни не підписали мирний договір.

“І, звичайно ж, мілітаризована північнокорейська держава намагається у такий спосіб показати свої здібності й підготувати своїх солдатів, щоб ті були більш готові до сучасної війни. Зокрема в інформаційному полі вони говорять про те, що це буде війна з Південною Кореєю”, — резюмував Іван Варченко.

Як повідомлялося раніше , кілька тисяч солдатів з Північної Кореї проходять підготовку в Росії. Ще до кінця року їх можуть перекинути на фронт в Україні. Також у липні Пхеньян направив інженерні війська, які перебувають на окупованій території України, де вони здійснюють нагляд за використанням північнокорейської зброї російською армією.

Головне управління розвідки Міноборони України підтвердило , що близько 11 тисяч північнокорейських солдатів до 1 листопада будуть готові воювати проти України.

За даними розвідки Південної Кореї, КНДР уже відправила 1,5 тис. спецпризначенців на допомогу Росії у війні проти України. Солдатів перевезли військовими кораблями РФ до Владивостока. Загалом Північна Корея відправить близько 12 тис. військовослужбовців, включно з чотирма бригадами своїх елітних сил спеціальних операцій.

Північна Корея має намір підготувати своїх солдатів до умов сучасної війни, — Варченко

Джерело: uatv.ua (Світ)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua