Ізраїльська розвідка планує напасти на Іран – витік секретних документів

20 жовтня 2024 р. 01:41

20 жовтня 2024 р. 01:41


США розслідують витік надзвичайно секретних даних американської розвідки про плани Ізраїлю щодо помсти Ірану , повідомляє CNN із посиланням на три джерела.

Один із співрозмовників підтвердив справжність документів, зазначивши, що витік інформації викликає «велике занепокоєння».

Документи, датовані 15 і 16 жовтня, почали поширюватися в Інтернеті в п'ятницю після того, як їх опублікував у Telegram обліковий запис під назвою Middle East Spectator.

Вони позначені як цілком таємні та мають позначки, які вказують на те, що вони призначені лише для США та їхніх союзників з групи «П’яти очей»: Австралії, Канади, Нової Зеландії та Великої Британії.

Документи описують підготовку Ізраїлю до удару по Ірану. В одному з нібито складених Національним агентством геопросторової розвідки документі йдеться про плани Ізраїлю з переміщення боєприпасів.

В іншому – який нібито належить Агентству національної безпеки –  описуються навчання ВПС Ізраїлю із застосуванням ракет класу «повітря-поверхня», які також, ймовірно, є підготовкою до удару по Ірану.

CNN не надав прямих цитат і не показав згадані документи.

Офіційний представник США заявив, що наразі ведеться перевірка щодо тих, хто мав доступ до документів. Будь-який подібний витік обов’язково розслідується ФБР разом із Пентагоном та розвідувальними службами США.

Як пише CNN, незрозуміло, чи оприлюднення документів є наслідком зламу, чи їх було опубліковано навмисно.

Ізраїльська розвідка планує напасти на Іран – витік секретних документів

Джерело: zn.ua (Світ)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua