У Китаї розпочато опитування, щоб зрозуміти «страх перед народженням дітей»

20 жовтня 2024 р. 10:10

20 жовтня 2024 р. 10:10


Національна комісія охорони здоров'я Китаю (NHC) проводить опитування 30 000 людей, щоб зрозуміти фактори, що впливають на їхнє ставлення до дітонародження і «страху, пов'язаного з народженням дітей», оскільки влада намагається підвищити народжуваність, що падає.

В опитуванні візьмуть участь жителі 150 повітів Китаю і 1500 різних громад, повідомило в четвер пізно ввечері державне видання Global Times з посиланням на Китайський дослідницький центр народонаселення і розвитку, який підпорядковується NHC.

Пекін намагається заохотити молоді пари народжувати дітей після того, як у 2023 році в Китаї було зафіксовано другий рік поспіль скорочення населення.

Опитування має на меті проаналізувати «небажання і страх, пов'язані з народженням дітей», і в підсумку забезпечити підтримку і стимулювання народжуваності, зазначає газета.

Востаннє загальнонаціональне опитування щодо сім'ї та народжуваності проводилося у 2021 році. Воно проводиться після того, як Національне бюро статистики Китаю заявило, що проведе загальнонаціональне вибіркове опитування з 10 жовтня по 30 листопада для моніторингу демографічних змін.

У державних ЗМІ демографічний розвиток часто пов'язують із сильним та омолодженим Китаєм.

У вересні китайські чиновники від охорони здоров'я заявили, що зосередять більше зусиль на пропаганді шлюбу і народження дітей у «відповідному віці», і закликали до спільних батьківських обов'язків, щоб орієнтувати молодь на «позитивні перспективи шлюбу, народження дітей і сім'ї».

У Китаї розпочато опитування, щоб зрозуміти «страх перед народженням дітей»

Джерело: www.epochtimes.com.ua (Світ)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua