У Литві підпалили двері Міноборони та інших будівель

20 жовтня 2024 р. 15:14

20 жовтня 2024 р. 15:14


Вранці у неділю, 20 жовтня, сталася пожежа у Міноборони Литви. За підозрою у підпалі затримали громадянина країни 1984 року народження, повідомляє LRT .

Вказується, що повідомлення про спрацювання пожежної сигналізації надійшло о 7:12. На момент прибуття вогнеборців з’ясувалося, що горять дерев’яні вхідні двері будівлі. Вони обгоріли та деформувалися. О 7:57 пожежу ліквідували.

"Оскільки такий об’єкт є надзвичайним, було направлено пʼять автоцистерн і автомобіль штабу, їм вдалося досить швидко загасити пожежу та евакуювати приміщення", — повідомили Baltic News Service у ДСНС Литви.

Зазначається, що затриманий підозрюваний був нетверезий та поводив себе неадекватно. Він також підпалив тимчасові дерев’яні конструкції та захисну тканинну плівку на першому поверсі будівлі Генпрокуратури Литви та загальні сходові двері триповерхового будинку у центрі Вільнюса.

Нагадаємо, у серпні литовське посольство у Росії облили фарбою . Тоді МЗС Литви викликало до себе представника Росії Андрєя Гасюкса та вручило йому ноту протесту. За даними відомства, російські поліцейські, які здійснювали зовнішню охорону представництва, на напад не відреагували, а викликана поліція прибула пізніше ніж через пів години.

У Литві підпалили двері Міноборони та інших будівель

Джерело: zn.ua (Світ)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua